foto de la revista núm. 206
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2018
núm 206
imatge temames3.png

L’Ajuntament presenta la Festa Major que enguany s’avança quasi una setmana


imatge 206_TEMA

• «Medusa», un dels espectacles de la companyia Artristras Teatre.


Aquest any, la Festa Major de Palau que es desenvoluparà entre els dies 23 i el 27 del pròxim mes d'agost, «s'avança» quasi una setmana. S'avança perquè el darrer dissabte d'agost, dia real en què se celebra la Festa Major, és el dia 25 i, fins al dia 31, quasi manca una setmana perquè s'acabi el mes. Un motiu pel qual, molts palauencs i palauenques que fan les seves vacances d'estiu aquest pròxim mes, presumiblement, encara no hauran tornat a Palau.

El programa de festes d'enguany que està farcit amb una vuitantena d'activitats i/o actes, no s'hi ha ni es deu canviar per aquest motiu. Els responsables de proposar els actes confien que les diferents activitats programades tindran el suport del públic palauenc que, molt previsiblement, avançarà la seva tornada a casa per tal de participar i/o gaudir dels actes programats. Així ho pensen des de les entitats i així ho manifesta la regidora de Festes, Carme Sanz, qui el passat dia 11 de juliol va presentar a les entitats del municipi la confecció final del programa previst per aquests dies d'esbarjo i alegria. La regidora va aprofitar l'acte per felicitar les entitats socioculturals del poble, ja que, segons diu, han estat una part molt important en la confecció del programa, un programa farcit d'actes que en el seu conjunt, tal i com apunta la regidora de festes té una partida pressupostària de 230.000€.

Novetat en el pregó
La regidora de Festes remarca diferents actes de la programació i destaca un canvi substancial en el primer dia de la Festa. Es tracta d'un canvi en el pregó inaugural que enguany s'ha substituït per un acte escènif desenvolupat per la companya Artistrat. És un acte que sota el nom de Medusa s'inspira en el fons del marí, molt en la línia del lema en el qual s'inscriu tota la festa d'enguany de marcat caràcter mediterrani que els organitzadors han volgut donar a l'esdeveniment programat, «Embarca't en la Festa Major 2018».

Els altres dos actes que per la seva repercussió quan al nombre de participants volem destacar, són dos dels actes ja tradicionals d'anterior ediccions. Per una banda, el concert de l'orquestra Maravella del dissabte dia 25 i, per altra, el concert d'Hotel Cochambre també el mateix dia 25. Quan al nombre d'assistents també podem destacar i afegir-hi les tradicional cantada d'havaneres del diumenge dia 26 i el no menys tradicional concert de Jazz que es durà a terme el dilluns dia 27 a la plaça de la Vila. A les vuit del vespre podrem gaudir del concert a càrrec de Dani Nel·lo i los Saxofonistas Salvajes.

Però no solament hi haurà aquests espectacles destacats. També es podrà gaudir d'altres iniciatives com les desenvolupades i/o realitzades per les diferents entitats que hi han col·laborat en la confecció del programa com ressalta la regidora. Una vintena d'activitats diferents com el monòleg d'Agustí Jiménez (dissabte 25); festa, amb l'actuació cubana d'Ajiaco Cubano (divendres 24) i el ColoRain (dissabte 25); dansa, amb l'actuació del Centre Cultural Andalús (dijous 23), el ball en línia (divendres 24), la Marató de country (dissabte 25) i Candombe Bantú (diumenge 26); el sopar de duro (dijous 23). l'Scolfing Club de Rol s'encarregarà del matí de jocs de taula «Frikimajor», i el Flying Squirrels Ultimate Club ha preparat un tastet de l'esport disc golf.

Infants i joves
A banda de les activitats i actes que hem esmentat fins ara, també podríem destacar l'espai dels infants a l'Escola Josep M. Folch i Torres. Aquest espai de circ i teatre al carrer acollirà els espectacles i instal·lacions interactives de 8 companyies diferents, de dissabte a dilluns, a partir de les 18.30 h. Per altra banda i pels més actius o públic juvenil l'exhibició d'skaters, scooters i bikes, la 6a Cursa de roba interior, la Gimcana XL, la 7a Empalmada i els concerts de Barrakes que, enguany, a més de les diferents sessions de DJs i Los 80 Principales (diumenge 26), portaran a Zoo (dijous 23), Sho Hai (divendres 24), Hotel Cochambre (dissabte 25) i Roba Estesa (dilluns 27).

Els castells del dissabte 25, amb els Castellers de Caldes, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa, també hi seran presents aquesta festa, tal i com ja ho havien estat l'any passat i com també els veurem el pròxim any. Recordeu que l'any passat, l'Ajuntament va signar tres convenis de col·laboració amb les responsables d'aquestes tres colles castelleres que asseguren la participació de les tres entitats en la passada festa i les tres properes.

Les ballades de sardanes, gegants i capgrossos, les diferents cercaviles, els correfocs i la 2a trobada de bestiari popular mantenen la cultura popular viva dins la programació d'enguany i, evidentment ajudaran a farcir la festa. També resaltar78 destacar tots els esdeveniments esportius que es desenvoluparan al llarg dels diferents dies que durarà la festa. Destacar entre ells, la Cursa Maria Víctor i la Caminada Popular, que se celebren diumenge 26 al matí. La inscripció per prendre part en aquests esdeveniments esportius que sempre s'obre aquest mes de juliol, molt probablement es tancarà abans d'aquella data, degut a la seva alta participació.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5