foto de la revista núm. 199
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

DESEMBRE
2017
GENER
2018
núm 199
imatge temames3.png

Mango no pensa en traslladar la seva seu fora de Catalunya


imatge 199_MANGO2

• Les naus de l’empresa Mango a Palau.


Les fortes inversions que la multinacional catalana Mango realitza actualment als dos grans centres que te a Catalunya, la seu central al polígons Riera de Caldes de Palau i el centre logístic de Lliçà d'Amunt, probablement incideixen notablement en que els directius de l'empresa presidida per Isaak Antic ni es plantegin la possibilitat de canviar la seva seu social.

I és que, a la població veïna, Mango està construint un gran centre logístic que, segons les dades fetes públiques, donarà feina a unes 1.500 persones. La iniciativa de Lliçà comptarà amb una botiga outlet de 10.000 metres quadrats i un gran centre de distribució de 93.000 metres quadrats. Tota la zona tindrà uns 300.000 metres quadrats, més uns altres 100.000 que es dedicaran a serveis.

Per altra banda i desprès de la inauguració del seu gran centre «outlet» que la multinacional ha obert al costat de la planta de Palau, el grup també està en plena fase expansionista al nostre municipi. Una ampliació que porta a terme als terrenys que ocupava la multinacional del sector auxiliar de l'automòbil, GDX. Amb l'adquisició d'aquella superfície industrial, els responsables de «la marca de moda espanyola amb major projecció internacional» com els agrada afirmar, apostaven, aposten novament pel municipi palauenc per invertir i crear llocs de treball. Cal dir també que pocs temps abans d'aquestes dos darreres iniciatives, els responsables del grup tèxtil ja havien apostat per Palau adquirint els terrenys que havia deixat lliures la multinacional Sansumg, multinacional que va deixar Palau per anar-se'n cap a Txèquia.

«Concòrdia i sentit comú»
S'ho plantegin o no, la multinacional tèxtil descarta per complert traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Així ho assegura el vicepresident executiu de la companyia, Daniel López que ha afirmat que malgrat el context polític en el que està immers Catalunya, «en aquests moments, aquesta possibilitat no està sobre la taula», malgrat que aquest context polític (procés) hagi estat el motiu esgrimit per les prop de 3000 firmes que han traslladat la seva seu social de Catalunya a altres indrets de l'Estat.

I seguint amb el tema del procés, el vicepresident de Mango assegura que al dia d'avui, l'empresa no pot quantificar encara la incidència econòmica que hagin pogut tenir els esdeveniments polítics vinculats a l'1 d'octubre. El mandatari de la firma palauenca no creu que siguin negativament importants quan a la facturació del grup. López aprofita el moment i demana a la classe política «concòrdia i sentit comú» per aportar «estabilitat» al teixit empresarial de Catalunya, Espanya i Europa. «Nosaltres ens dediquem al comerç i hem de deixar que la classe política s'encarregui de trobar la solució a un tema que és essencialment polític», va remarcar l'executiu de Mango.

Aquestes afirmacions les va expressar López fa uns dies durant la inauguració de la nova 'megastore' de la firma Mango a Lisboa. Segons va afirmar el directiu, Mango està present a 111 països i va tancar el 2016 amb una facturació de 2.260 MEUR.

Inversió de 2,6 milions
Amb l'obertura de la que serà la seva botiga insígnia a Lisboa, la firma de moda es reafirma en la seva aposta per Portugal, sense dubte, un dels seus principals mercats. L'aposta del grup és significativa, ja que ha invertit en aquest nou local la xifra de 2,6 milions d'euros. La nova botiga és un edifici de tres plantes que està ubicat a la «Praça Dos Restauradores», en una de les zones més transitades i comercials de la capital lusitana. Amb aquesta, son ja set les botigues que Mango te a la capital, Lisboa i la 55 a tot el país lusità. Portugal representa ja entre el 2 i el 2,5 % de la facturació total del grup que, com apuntàvem abans, va tancar l'any 2016 amb una facturació de 2.260 milions d'euros. La firma continua així la seva aposta pels grans espais d'exposició i venda. De fet, enguany ha obert 16 «megabotigues», la qual cosa representa una inversió global de 23 milions d'€.

Mango va néixer l'any 1984 de la ma dels germans Antic. Des d'aquell any no ha parat de créixer fins al punt que al dia d'avui, la firma amb seu social al polígon Riera de Caldes de Palau, és un dels grups de moda més importants del món. Actualment disposa d'una extensa xarxa de botigues ubicades a 111 països d'arreu del món.

A Palau, Mango també te el seu centre de disseny (terrenys que ocupava la multinacional Sansumg). En «El Hangar» es dissenyen al voltant d'unes 18.000 peces tèxtils (articles) i accessoris en funció de les diferents tendències de cada temporada. Actualment, el grup tèxtil està duent a terme una ampliació de les seves instal·lacions al polígon Riera de Caldes. Ho fa tot just al costat de la seu central després d'adquirir els terrenys que ocupava la planta d'accessoris de l'automòbil GDX, quan aquesta multinacional va deixar Palau. Abans havia afegit el nou «outlet» i abans, els terrenys de la Sansumg, «El Hangar».


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5