foto de la revista núm. 198
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2017
núm 198
imatge temames3.png

L’Ajuntament de Palau estudia instal·lar càmeres de seguretat als equipaments municipals


imatge 198_TEMA1

• La pintada a la façana de l'Ajuntament.


Fa temps que des de l'Ajuntament de palau estudiaven la possibilitat de muntar un sistema de vídeo vigilància al municipi, una possibilitat que després d'alguns incidents viscuts en els darrers mesos com han estat les pintades a la façana de l'Ajuntament en la que i, entre altres coses, es comparava l'alcaldessa Teresa Padrós amb Hitler, i de l'incendi intencionat a les instal·lacions esportives del camp de futbol Francesc Serracanta, on es van cremar sis contenidors i un quadre elèctric, se ha tornat quasi en una necessitat. L'equip de govern municipal es planteja ara accelerat la possibilitat de muntar el sistema de seguretat i/o vídeo vigilància a diferents indrets i equipaments del poble. La idea bàsica, per una banda, és augmentar el control, seguiment i, especialment, el factor de dissuasió del nombre de bretolades que es desenvolupen actualment als diferents indrets del poble i, per altra banda, controlar i regular el trànsit del municipi.

Recull d'informació
Des de fa ja temps, els responsables municipals de seguretat ciutadana i la regidoria de governació al cap davant de la qual hi ha la pròpia alcaldessa, Teresa Padrós, estudien i analitzen la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat, vigilància i control. De moment ja han recollit informació dels diferents sistemes de vídeo vigilància i seguretat que han instal·lat altres ajuntaments veïns en el tema de control de trànsit i seguretat ciutadana. També han demanat pressupost a les empreses especialitzades del sector per tal de conèixer els costos econòmics reials als que hauria de fer front l'Ajuntament per tal de donar una resposta el més adient possible a les necessitats que pateixi el municipi. I és que, independentment dels beneficis que, sense cap mena de dubte reportaria la seva posada en pràctica, el seu cost econòmic és força elevat, el seu desenvolupament és complex i el sistema a instal·lar s'ha d'analitzar amb profunditat.

En general i segons els tècnics, les càmeres que, a banda de generar un efecte dissuasori, la qual cosa per si sola ja incideix en la seguretat ciutadana, s'haurien de situar a les zones amb problemes d'inseguretat amb la finalitat de conèixer les circumstàncies en les que es produeix el fet concret. Per això, entre els criteris que cal considerar a l'hora de col·locar aquest tipus de vigilància, cal tenir presents, entre d'altres, aspectes tals com si es tracta de vies públiques amb gran afluència de públic o si son punts o àrees on es produeixen fets que deriven en bretolades o inclús delictes. També caldria analitzar si també existeix la preocupació i/o la percepció d'inseguretat per part dels veïns o simplement es tracta de protegir els equipaments municipals.

En base a aquestes premisses i altres no esmentades, el mercat ofereix càmeres amb dues funcions bàsiques, per control del trànsit i les de seguretat ciutadana que servirien per a mitigar el gamberrisme o les bretolades. Les primeres es col·loquen generalment a les cruïlles i/o vies importants. Es podria dir d'elles que fan les dues funcions o el que és el mateix, un sistema de seguretat ciutadana amb lectura de matricules. Aquestes es podria dir que son mòbils i es poden canviar en funció de les necessitats del moment. Per altra banda, les càmeres o punts fixos que serveixen més de vídeo vigilància dels equipaments municipals que en el cas de Palau s'instal·larien a l'Ajuntament, Can Cortès, pavellons municipals, camp de futbol...

En aquests darrers casos serien càmeres fitxes amb una funció purament de vigilància i dissuasió. També hi ha indrets on es fa necessària la instal·lació d'un punt de control que no és necessariament un equipament. Parlem d'indrets com la Ronda verda, o altres punts on es detecta un major nombre d'incidències i/o bretolades com darrerament s'han sovintejat als voltants del Centre cívic, voltants del pavelló, etc. De totes maneres, aquestes càmeres haurien de ser mòbils, entre altres coses, pel seu efecte dissuasori des del moment en que s'instal·len. I és que generalment, en el moment en que entren en servei, moment en que augmenta la pressió de vigilància, els autors de les incidències, bretolades, etc., es desplacen a altres punts de la població.

De moment, els responsables municipals i tècnics han iniciat l'estudi de viabilitat del tipus d'operatiu a instal·lar i dels punts necessaris per dur endavant el sistema. El tema encara és verd o, el que és el mateix, segueix en fase d'estudi, perquè és força complex i el seu desplegament i instal·lació posterior son econòmicament elevades.

Les propostes amb les que treballen els tècnics municipals per a la instal·lació de set càmeres que inicialment podrien estar ubicades al carrer Comerç/Carrerada, 2 a la zona de l'Ajuntament (Camí Reial/Estació), Can Cortès, aparcament pavelló, àrea de la Riera, 2 al camp de futbol, Francesc Serracanta, etc. (hi ha més punts i també equipaments com el Centre Cívic, Masia de Can Falguera, etc), es mouen al voltant dels 45.000€.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5