foto de la revista núm. 204
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

MAIG
JUNY
2018
núm 204
imatge temames3.png

L'Ajuntament lliura els premis als guanyadors del II Concurs d'Empreduria i Empresa d’enguany


imatge 204_TEMA2

• Els emprenedors premiats.


El passat dijous 10 de maig, a través de Palau Avança, servei municipal d'ocupació i empresa, l'Ajuntament de Palau organitzava la segona edició de la Tarda d'Emprenedoria i Empresa a l'Auditori de Can Cortès. Es tractava d'una jornada empresarial oberta, que tenia l'objectiu de donar una empenta més a l'activitat d'autònoms i petites i mitjanes empreses locals i lliurar els premis a les guanyadores del concurs d'Emprenedoria i Empresa 2018.

Des de l'any 2014
En realitat, l'edició d'enguany d'aquests premis és la cinquena vegada que s'organitza, ja que els premis en si mateix foren impulsats i convocats per primera vegada l'any 2014 per, en aquell moment, el regidor d'Economia i Hisenda, el malaurat Joan Segrelles. El malaurat regidor socialista formava part del govern municipal integrat pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i La Veu de Palau. Des d'aleshores s'han desenvolupat de manera continuada, premiant les empreses/projectes empresarials que el jurat ha considerat més mereixedors de rebre «l'empenta» municipal o el reconeixement del jurat. Des de fa dos anys, en què es van introduir lleugers canvis, tenen una nova denominació, premis del Concurs d'Emprenedoria i Empresa que s'atorguen en el decurs d'una jornada (tarda farcida de notworking i conferències) dedicada al món de l'empresa.

Afavorir el teixit empresarial
Enguany es presentaven 14 empreses, 5 PIMEs i 9 treballadors autònoms. D'aquestes noves empreses, 10 es van crear abans del desembre del 2016 i 4 són empreses de recent o nova creació. Pel que fa al sector, 11 es dediquen als serveis, mentre que 3, a la producció. L'Alcaldessa de Palau, Teresa Padrós considera que és una «bona participació» i destaca la presència igualitària de projectes encapçalats per dones i homes. Padrós també explica que s'ha portat a terme una modificació de les bases del concurs amb la intenció «d'oferir més oportunitats a un ventall més ampli d'empreses». Seguint desenvolupant el nostre pla de govern», afegeix el regidor d'Economia i Hisenda, Marc Sanabria i «continuarem treballant i cercant noves fórmules i maneres per potenciar l'emprenedoria», apunta el regidor socialista. Sanabria, explica que l'Ajuntament té molt clara la necessitat, cada vegada més, d'impulsar i crear espais i eines que promoguin el teixit empresarial, comercial i també dels treballadors autònoms: «Un d'aquests espais és precisament el Concurs d'Emprenedoria que afavoreix el creixement d'aquests teixits empresarials. Vull felicitar als guanyadors i també a tots els participants».

Iniciatives guanyadores
Els representants de les empreses inscrites havien explicat abans davant del jurat quins han estat els interessos que els han dut a crear una empresa o una nova línia/estratègia empresarial, quin és el seu producte/servei i quin interès té aquest producte/servei en el mercat, com afronten els reptes de futur, la competitivitat amb altres empreses del sector, etc....».

El jurat que estava integrat per l'Alcaldessa de Palau, un representant de l'Associació de Comerciants, un representant de l'Associació d'empresaris Palau Industrial, un professor/a coordinador/a de pràctiques Dual de l'IES i la coordinadora del servei Palau-Avança, fou qui va decidir els guanyadors que es van fer públics en el decurs de l'acte durant la Tarda d'Emprenedoria i Empresa, aquest passat 10 de maig. Les empreses i/o iniciatives premiades han estat:

Avanza Contigo (Categoria A Empresa — Al Projecte Empresarial). Empresa de serveis d'atenció a domicili a les persones dependents. Servei integral de cures pal·liatives, acompanyament, neteja, medicació i suport emocional al dependent i a la família.
JMCYCLING Component (Categoria A — Autònom). Disseny, fabricació, distribució i muntatge de bicicletes i peces esportives, d'oci i d'assistència.
Agrupació Argemí Torra (Categoria B — Autònom). Assessoria immobiliària: servei integral i multidisciplinari d'advocacia i immobiliària.
El primer premi de la categoria A i B d'empresa està dotat amb 6.000 €, que, tal com especifiquen les bases, s'han d'invertir en el negoci. Per la seva banda, els projectes d'autònoms de les dues categories tenen una dotació de 4.000 euros.

Cal remarcar que enguany a la Categoria B Empresa no s'ha presentat cap projecte empresarial. Per aquest motiu, el tribunal va decidit atorgar tres accèssits de 2000 €, que es van lliurar al segon projecte amb més puntuació de les tres categories. Els guanyadors foren dels citats accèssits ha estat:

Wellness Estètic Bossa SL. Centre d'estètica avançada — Alta qualitat de tractaments en estètica i cosmètica a l'altura dels millors centres de Barcelona: drenatge limfàtic, quiromassatge, micropigmentació, estètica i salut.
Delfranknet Consultoria i assessorament de gestió del transport — urgent directe, grans paquets logístics i petits transports.
CoolEcoFood — Botiga «online» d'alimentació ecològica i saludable amb entrega a domicili.

Venent un Palau empresarial al costat del coneixement


En el decurs de la tarda/jornada de l'Emprenedoria i Empresa impulsada per la Regidoria d'Economia de l'Ajuntament de Palau mitjançant el Servei Palau Avança, l'actual tinent d'alcalde i regidor, entre altres, d'Economia, el socialista Marc Sanabria va realitzar davant els participants que omplien l'auditori de Can Cortès, una defensa del premis, va felicitar els premiats i va encoratjar els participants a seguir lluitant per aconseguir els seus objectius. Sanabria va dir que des de l'Ajuntament impulsaven aquestes jornades econòmiques/empresarials i que seguirien apostant per aquests premis. En definitiva, que faran el que calgui per impulsar i facilitar la generació d'activitat econòmica i ajudar a créixer el teixit empresarial del municipi. Un municipi que el jove regidor va saber vendre en molt poc temps. Segons va dir convençut desprès de l'acte, perquè és molt fàcil i senzill. I és que en molt poc temps va realitzar una radiografia del municipi els seus voltants i va ressaltar moltes de les avantatges i aspectes positius que te i l'envolten. Palau te quasi tot i de tot, va assegurar Sanabria.

Des d'un clima mediterrani a unes vies de comunicació al seu costat que l'apropen a qualsevol indret, fins un aeroport a mitja hora i un port quasi a la mateixa distància. La nostra vila, va seguir argumentant Sanabria, es situa a l'àmbit de la B-30, una de les majors concentracions industrials i econòmica del Sud d'Europa que, segons va afirmar, cridada a ser el cor econòmic del coneixement de Catalunya. Actualment ja s'ubiquen grans empreses nacionals, internacionals i/o empreses punteres amb un alt valor afegit en els àmbits de la tecnologia, la innovació i el coneixement. I a 12 minsos Kms, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el seu campus d'excel·lència amb més de 30 centres de recerca i 150 grups d'inversió amb un compromís reial de foment de l'R+D+I. I, per si encara no hagués apuntat suficient, Sanabria va afegir que a la mateixa distància que la UAB hi tenim el laboratori de Llum Sinccrotò ALBA, ubicat a Cerdanyola i considerat com la infraestructura científica més important de l'Estat i entre les principals d'Europa.

Tots aquests aspectes, totes aquestes avantatges, totes aquestes infraestructures, equipaments, teixit industrial, centres de recerca i coneixement, etc. etc. els va utilitzar per posicionar el municipi palauencen el mon de l'empresa i la industria i que, segons va dir, Palau no pot desaprofitar i nosaltres no podem deixar escapar. Hem de posicionar-nos com una localització estratègica per a les empreses i els/les emprenedors/res. Per això, des de Palau Avança estem el·laborant un vídeo que projecti el municipi entre les empreses i organitzacions empresarial que volen situar-se al país, va finalitzar el regidor.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5