foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge temames3.png

Oriol Lozano és el nou alcalde de Palau amb els vots d'ERC, JxPalau i Primàries Palau


imatge 216_ALCALDES

• L'alcaldessa sortint Padrós entregant al nou alcalde, Oriol Lozano, l'alcaldia de la vila.


n el decurs del ple extraordinari desenvolupat el passat dissabte, dia 15, el nou consistori Ajuntament de Palau que va sortir de les passades eleccions municipals celebrades el passat dia 26 de maig, va investir Oriol Lozano (ERC) com a Alcalde del municipi per a la pròxima legislatura. Lozano fou investit després d'aconseguir superar els nou vots necessaris per la majoria absoluta amb els vots d'ERC (6) JxP (3) i Primàries (1). Deu vots dels 17 amb els que compta el Ple Municipal. La resta de components del consistori van votar cadascú al seu candidat, el PSC (6) va votar en Marc Sanabria i Ciudadanos (2) a Juan Martínez.

Els dos grups municipals (ERC i JxP) formaran el nou govern després de l'acord assolit el dia abans (informem al costat). Lozano com alcalde, ERC amb tres tenencies d'alcaldia i JxP amb dues. Els dos grups han estat la candidatura més votada i la tercera, respectivament, a les passades eleccions.

El ple es va iniciar amb una sala plena a besar de gent que també omplia les escales i altres dependencies que envolten el consistori. La sessió planaria es va desenvolupar amb una exquisida pulcritud i únicament va tenir un petit salt (no fou més que una petició) en el normal desenvolupament quan el primer regidor d'ERC, precisament l'Oriol Lozano; va jurar per imperatiu legal i va continuar fem al·lusió als presos polítics... el president de la mesa, el regidor de més edat, Joan Martínez de Cs va demanar que constes en acta, petició a la qual la secretaria de l'Ajuntament no va posar cap objecció. Tot va continuar desenvolupant-se amb total correcció, pulcritut i respecte... tant per part dels membres de l'equip de govern com des de l'oposició. Tots van manifestar els seus desitjos de dialogar, col·laborar i desenvolupar iniciatives que siguin bones per a la ciutadania amb el recolzament de tot el consistori.

En el seu primer discurs com màxim mandatari de l'Ajuntament, Lozano va situar les polítiques socials com una de les prioritats en de l'acció del nou govern. L'alcalde Lozano va deixar palès que aquest dissabte s'iniciava «una nova etapa a Palau, una etapa en la qual treballarem per millorar la vila amb honestedat i fidels a la voluntat dels nostres veïns i veïnes». El nou batlle va remarcar que des del govern «ens comprometem a tirar endavant tots aquells punts i propostes del nostre programa electoral» i va tornar a repetir novament, «arribant als màxims consensos posibles».

Un consistori força renovatSi que podem parlar d'un nou consistori. Dels 17 membres, regidors i regidores que formen part de la sala de plens, únicament continuen set de la passada legislatura. Son dos components del PSC, Marc Sanabria i Carme Sanz, els dos regidors de Cs, Juan Martínez i Andrés Martínez, Dos de Junts per Palau (abans CiU i/o PDCAT), Laura Navarro i Jordi Pujol, i Jordi Plaza d'ERC.

Després de les eleccions, deu nous membres han entrat a formar part del nou consistori. Amb l'alcalde, Oriol Lozano, també han entrat: per ERC, l'Eva Soler, Patricia Freire, Ignasi Fargas i Míriam Portillo; Per Primàries, Nuria Solà; Per JxP, Ovidi Popescu i pel PSC, Ignacio Martinez, Joana Sanchez i Miguel Ángel Cañizares.


216_REGIDORS


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5