foto de la revista núm. 197
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2017
núm 197
imatge temames3.png

El campió del món de trial, Toni Bou, supera el seu propi rècord Guinnes i ho fa per partida doble


imatge 197_TEMA1

• Bou assolint la marca dels 3,28m.


Ho havia fet fa tres anys i ho ha tornat a repetir novament. Ara en dues modalitats, amb i sense rampa de suport. Dos rècords Guinness d'una tacada. I qui pot fer una cosa així?. Doncs únicament un fora de sèrie i també un «supercampió» en el món del trial, perquè, tot i que en aquesta disciplina hi ha hagut de molt bons campions, solament hi ha un que sobresurt per sobre d'aquells. És en Toni Bou que, entre altres triomfs, guardons, campionats, etc., porta una motxilla de 22 campionats del món. Ara afegeix dos nous rècords Guinness, els que va assolir el diumenge dia vuit d'octubre al final del trial que havia organitzat el Moto Club Palau.

L'entitat palauenca Moto Club Palau ho tenia tot preparat per l'anterior cap de setmana, però una vegada més i igual que ja havia passat l'any 2014, tot plegat es va haver de suspendre per la visita de la pluja. Així, per aquest diumenge, dia vuit, el Moto Club Palau ho tornava a tenir tot en ordre,el XV Trial Indoor primer i la cirereta per posar punt final a la jornada.

Per a portar-ho tot a bon fi, els responsables del Moto Club tornaven a gaudir de la col·laboració del campió anoienc, del campió de Piera, tal i com havien disposat ara fa tres anys. Aleshores, en Bou va assolir el rècord d'alçada amb rampa, tot i que en aquella ocasió quasi no va tenir companyia en l'intent. Aleshores l'acompanyava en Pol Tarrés, pilot que s'havia guanyat l'honor de realitzar l'intent en companyia d'en Bou, perquè havia guanyat el trial d'aquell any i el campió tenia el premi afegit de participar també en l'intent de rècord.

Enguany, en Toni estava acompanyat d'un altre campió que, més que rival, era el company perfecte per intentar aconseguir l'objectiu. Parlem de l'Adam Raga, també campió del món en dues ocasions i sots campió unes quantes més.

Els dos campions van iniciar l'atac al rècord d'alçada en paret vertical parat i sense cap suport . Tos dos van superar sense problemes les diferents alçades, cada vegada 10cm més que l'anterior, fins arribar als 1,95 metres en que l'Adam es va encallar. En Toni si que la va superar aquella marca, amb la qual cosa ja es proclamava campió i es feia amb el rècord. Tot i així, el jove pilot anoienc va continuar intentant superar-se a si mateix, fins arribar als 2,05 metros. Eren ja les 8,30 hores de la tarda quan Bou s'emportava altre fita a la seva motxilla. El públic present, els dos laterals de les grades instal·lades plenes, va esclatar d'alegria pel nou rècord assolit. Segons els organitzadors, al voltant d'unes 2.500 persones es van donar cita aquest diumenge a la tarda per veure el trial i, posteriorment , els dos intents.

Bou va intentar dues vegades més arribar fins els 2,10 metres, però no fou possible.

Nou rècord
Però el repte no es podia quedar únicament en aquest rècord. Els dos joves van passar immediatament a l'altre costat de la instal·lació esportiva on estava situada l'altra paret, la que haurien de superar ajudats d'una tarima.

Malgrat que ja tenien la referència de l'any 2014 en que Bou ja havia deixat el rècord en els 3,24 metres, els pilots van iniciar l'assalt amb intents per sota d'aquella marca. Van superar els 2,95; 3,05; 3,15 i es van plantar en els 3,24. Primer fou l'Adam qui va igualar el rècord i a continuació també ho faria en Bou. Aleshores, era qüestió de superar-ho. Els dos ho van intentar, però la marca que van posar els organitzadors seguint la progressió de 10 centímetres cada nou intent, fou molt alta. Els dos pilots es van encallar en els 3,33 metres. Davant la possibilitat que en l'únic intent que mancava (oficialment solament es poden realitzar dos intents), cap dels dos pilots superés la marca, tothom (organitzadors i pilots) van decidir baixar-la, amb la qual cosa tornaven a gaudir de dues possibilitats, dos nous intents, però amb una alçada inferior. I van posar el llistó cinc centímetres més baix, la marca va quedar en els 3,28.

L'Adam que sempre iniciava la tanda, no va poder superar el llistó, però Bou si que va aconseguir encaramar-se dalt de la tarima.

Novament assolia altra fita, un nou rècord.

En aquest cas, un rècord de 3,28 metros d'alçada en paret vertical. L'esclat d'alegria entre els espectadors que omplien les grades, fou total.

L'eufòria entre els organitzadors i acompanyants dels esportistes que havien pres part en el trial i que també gaudien de l'espectacle, també fou ùnic.

El repte s'havia aconseguit novament, dos nous rècord i Palau novament al llibre dels Rècords Guinness.

El campió va tornar a intentar superar-se a si mateix i els organitzadors van posar la dificultat en els 3,31, però ja no fou possible.

XV trial Indoor de Palau


Els assistents a l’esdeveniment organitzat pel Moto Club Palau no solament van gaudir de l’espectacle d’en Toni Bou i Adam Raga.

Abans del citat repte, també van gaudir amb la competició d’experts pilots que s’enfrontaven a la dificultat de les zones que per al XV Trial Indoor Palau, havien muntat els organitzadors.

El trial que com quasi tots esdeveniments, constava de dues mànigues, dues voltes.

A la primera hi van prendre part Arnau Farrés, Marc Riba, Aniol Gelabert i Manuel Copeti, Miquel Gelabert, Oriol Noguera i Marc Freixa. Aquests tres darrers foren els primers classificats a la primera màniga i van disputar el campionat. Malgrat iniciar el trial un tant irregular, finalment seria en Miquel Gelabert qui s’acabaria imposat per davant d’en Noguera i Freixa, respectivament.

Els trofeus i premis per als guanyadors van ser lliurats per l’Alcaldessa de Palau, Teresa Padrós, el regidor d’Esports, Miquel Rovira i el president del Moto Club Palau, Joan Marsal.

Rovira es va mostrar satisfet l’èxit d’aquesta competició. «Hem de felicitar a Moto Club Palau la preparació de l’esdeveniment i el seu esforç per tal que es pogués realitzar set dies després del previst, per culpa de la pluja un esdeveniment d’aquest nivell».

Després d’agrair a l’Ajuntament i a la societat palauenca el seu suport, el president de Moto Club Palau, Joan Marsal, va deixar anar que «amb aquest públic i aquest suport, hem de treballar per continuar amb aquesta competició en el futur» amb la qual cosa deixa entreveure que continuarem veient en el futur esdeveniments com aquest que ara ens ha permès gaudir de la consecució de dos rècord mundials.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5