foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

L’Ajuntament aprova un pressupost que supera els 16,7 milions d’euros


imatge ab4f2c9c0822e7e947bcabc1ec635b35.jpg

Tal i com apuntava aquesta revista el passat mes de novembre, el consistori palauenc va donar el seu vist i plau al nou pressupost municipal presentat per l'equip de govern (PSC, CiU i Ganemos Palau) per l'any pròxim.

És pressupost que supera els 16,7 milions d'euos i que te dos punts bàsics a destacar de cara a les inversions a realitzar duran l'any 2016.

Per una banda, una partida pressupostària superior als 275 mil euros destinats a l'arranjament i millora de l'espai públic del municipi, i, per altra, els més de 146 mil euros que s'utilitzaran per a la millora i la creació de parcs i jardins.

Amb tot, cal destacar, al menys així ho va deixar palès en el decurs del ple municipal ordinari del mes de novembre, el regidor d'economia de l'Ajuntament, Marc Sanabria, que el pressupost d'enguany compleix els compromisos bàsics de l'acord de govern assolit abans de formar l'actual govern municipal. Segons apunta Sanabria està supeditat a les possibilitats pressupostàries que té l'Ajuntament, però garanteix i augmenta els serveis socials als més vulnerables. Fins i tot, el jove regidor afegeix que aquest darrer aspecte és fonamental per l'equip de govern i que «l'atenció a les persones és l'eix vertebrador d'aquest pressupost que ha aprovat l'Ajuntament per a l'any 2016».

Ingressos
La xifra concreta ara aprovada és de 16,781.260€, una xifra que supera un 1,8% la del pressupost que ara finalitza. Els ingressos son els que arriben de les taxes i de les administracions respectives. En aquest darrer cas, el pressupost recull una forta caiguda dels diners que haurien d'arribar de la Generalitat, els quals experimenten una davallada de més d'un 26% en referència a enguany. De fet i segons les xifres aprovades, les transferències de la Generalitat, via Fons de Cooperació Local, cauen dels 5.670.00€ d'enguany, fins als 416.000 previstos per l'any pròxim. Com a dada positiva a destacar cal dir que les transferències de la Diputació augmenten considerablement. Els 612.000€ d'enguany s'incrementen fins als 880.000 previstos per l'any 2016. En concepte de taxes, com ja apuntàvem també el passat més, l'Ajuntament ingressarà 2,48 milions d'euros que s'han de sumar als 8,9M d'€ dels impostos indirectes.

Despeses
Dels 16,7 milions, la major part se l'emporta la partida destinada a l'apartat de bens corrents i serveis. En aquest apartat o capítol també s'emmascaren (paraula utilitzada des de l'oposició com va deixar palès el portaveu de la CUP, Jordi Méndez) alguns sous o prestacions econòmiques d'algun col·laborador i/o assessor extern de l'Ajuntament.

Entre la despesa prevista per aquest capítol que supera els 7.168.000€ i els 6.581.300€ del capítol, el referent als sous del personal, s'emporten més de dues terceres parts del pressupost. I si sumen a les despeses d'aquests dos apartat, els apartats referents a les transferències corrents i passius financers, queda per inversions reals poc més d'un milió d'euros, concretament 1.166.670€. D'aquesta xifra s'emporta la major part,

com s'apuntava al principi de l'article, dues actuacions concretes. Per una banda els 275 mil euros destinats a l'arranjament i millora de l'espai públic del municipi, i per l'altra, els més de 146 mil euros que s'utilitzaran per a la millora i la creació de parcs i jardins. Hi ha d'altres partides recollides en el pressupost que tenen la seva importància, més que en la quantitat destinada, en la intencionalitat política de la inversió en patrimoni que es vol realitzar. És el cas la partida destinada a continuar amb la ja casi restaurada Masia de Can Falguera (climatització adient). I altra partida destinada al manteniment de l'antic sindicat amb la intenció de recuperar-lo pel municipi. Per a la primera està prevista una partida de 50.000€ i per al segon, altra de 30.000€

El pressupost fou aprovat amb els vots afirmatius de l'actual govern (PSC, CiU i Ganemos Palau).Per la seva banda, els regidors de la CUP, ERC i ICV van votar en contra, mentre que els de Ciutadans i el regidor no adscrit, Miquel Truyols es van abstenir. La regidora Mercedes Rodríguez del Partit Popular no va assistir a la sessió plenària per malaltia.

data de la notícia: 13-12-2015


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5