foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

El PSC pacta amb CiU la seva entrada al govern municipal que encara continua obert a altres grups


imatge 164774bdbc708f4f45ead0d7c0ea0102.jpg

• M. Sanabria, el regidor més jove aixeca el braç de la investida alcaldessa.

Tot i que en el darrers dies i quasi des del mateix dia de les eleccions municipals va començar a córrer la possibilitat d'un acord sociovergent (PSC-CiU) a Palau i que l'atomització del consistori entre vuit de les nou formacions que s'havien presentat als comicis ajudava a veure aquesta opció com la més viable i, probablement, com la més raonable per a la governança de Palau, l'acord entre les dues formacions majoritaris que han governat Palau des de l'inici de la democràcia, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i la federació nacionalista, Convergència i Unió (CiU), ha sorprès a quasi tota la societat palauenca i ha generat reaccions contraries a favor i en contra. Aquestes reaccions es donen tant a les files nacionalistes com entre els militants socialistes. Cal dir que en aquest segon cas argumenten que el PSC no tenia cap necessitat de pactar amb CiU (le sobren núvies per formar govern), mentre que en el cas de CiU ho tenia materialment impossible i anar a l'oposició li deixava quasi sense aparador mediàtic. Amb tot, tant una com l'altre dirigent han defensat el pacte argumentant que l'acord es basa en el sentit de responsabilitat i en la voluntat de treballar des del govern per aconseguir millorar el nostre poble. «L'acord ens permet des del més absolut respecte i i lleialtat institucional, treballar amb la Teresa Padrós i el seu equip, intentant contribuir en tot allò que puguem, a la millora del nostre poble», assegura Jaume Oliveras.

El dia abans en que es celebrava la constitució del nou Ajuntament i del ple d'investidura de la nova alcaldessa, els dos dirigents dels citats partits, l'alcaldessa en funcions, Teresa Padrós i el cap de llista de la federació CiU, Jaume Oliveras arribaven a un acord de govern que comportava com a primera opció el vot favorable a la investidura de Padrós com a nova alcaldessa. D'aquesta manera, els dos grups sumen vuit regidors i es queden a un de la majoria absoluta, per la qual cosa, la possibilitat que algun altre grup més s'acabi sumant i entri a formar part del govern continua oberta. Ambdues formacions s'han mostrat favorables a continuar parlant amb la resta de forces polítiques amb l'objectiu d'ampliar l'equip de govern amb qui comparteixi els punts signats en el pacte d'avui. De fet i segons la líder del PSC continuen avançades les negociacions amb els dos regidors de Ganemos Palau i encara no és definitiu el no de l'Àngels Marcuello d'ICV, qui, possiblement, acceptaria entrar a formar part del govern si també ho fan els dos regidors de Ganemos.

L'acord signat entre les dues formacions majoritàries també engloba, sinó el programa de govern complert, si els eixos bàsics en l'acció de govern i en el funcionament de l'Ajuntament. Es detalla en 33 punts, entre els que podem citar alguns d'ells per la seva potencial transcendència. A banda de deixar-se plena llibertat per votar cadascú el que determini en les mocions de contingut purament ideològic, els dos grups (i altres si s'incorporen al nou govern) redactaran en el propers mesos un Pla d'Actuació Municipal que reculli les propostes i fitxi els compromisos. Compromisos com per exemple de no incrementar els sous ni les despeses en càrrecs polítics,i, evidentment, de no augmentar del deute municipal.

Altres punts importants que també recull el document ara signat son la redacció del projecte per a la construcció de la biblioteca, el desenvolupament d'un projecte d'habitatge social, adequació de l'Avinguda Catalunya perquè esdevingui en un eix urbà que permeti el foment del comerç i/o treballar en la millora del transport públic dels universitaris a la Universitat Autònoma. Així fins un total de 33 punts.

data de la notícia: 17-06-2015


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5