foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Diversos sabotatges deixen centenar de palauencs sense telèfon ni Internet


Un gran nombre d'usuaris, centenars de clients, segons fons municipals, de diverses operadores de telecomunicacions estan sense servei de línies fixes de veu (telèfon) i dades (Internet) a Palau per diversos sabotatges que es venen produint al llarg de la setmana. Els malfactors fan malbé els cables dels armaris de connexions que Telefónica té al municipi. Tot i que la infraestructura sigui de Telefònica, l'avaria pot afectar a abonats de qualsevol companyia, ja que Telefónica proporciona la infraestructura a altres operadores. Tot i que no s'ha demostrat i que el tema està en mans dels mossos d'Esquadra, se sospita que els sabotatges podrien estar relacionats amb la vaga i el conflicte laboral que enfronta treballadors amb empreses subcontractades per Telefònica i amb la pròpia multinacional de telecomunicacions.
En el moment de tancar aquesta revista es tenia coneixement de dos sabotatges diferents. El darrer fou el passat divendres. Van malmetre quatre armaris de connexions situats al sud del municipi i que donen servei al barri de Can Maiol o el Polígon Industrial Riera de Caldes, entre altres. Es calcula, segons fons municipals que aquest nou episodi de sabotatges pot haver deixat sense línia almenys a uns 300 abonats, L'anterior havia estat la matinada del passat dijous a un altre armari de connexions, situat al carrer Sant Roc, a la Pineda. Aquest també dóna servei a uns 600 abonats dels barris del nord de la vila.
 Segons han informat tècnics de l'empresa Cobra, subcontractada per Telefónica per a feines de manteniment i reparació, es preveu que el 90% de les línies sabotejades haurien d'estar reparades aquest el cap de setmana. Els abonats que a partir del divendres no hagin recuperat el servei, hauran d'avisar a la seva operadora de la manca de servei. En tractar-se d'avaries massives es calcula que un percentatge d'incidències no hagin estat detectades i, per tant, puguin restar sense reparar.
Davant aquesta situació, l'Ajuntament recorda que existeix la xarxa Wi-Fi AJPSPNET oberta i gratuïta en diversos equipaments municipals: S'hi pot connectar qualsevol persona sense dur a terme cap gestió prèvia. També recorden que les persones i empreses afectades tenen dret a rebre una compensació de l'empresa operadora per manca del servei. Es pot acudir a l'OMIC i al Servei d'Atenció Ciutadana per demanar assessorament.

data de la notícia: 13-05-2015


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5