foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Palau també celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitat


El passat dia 3 de desembre, prop de mig centener de persones es van donar cita al centre recreatiu per tal de prendre part en la celebració del dia internacional de les persones amb alguna discapacitat que es celebra aquell dia arreu del mon. Entre aquestes persones, una vintena de nois i noies palauenques que pateixen alguna discapacitat, la majoria d’elles membres de l’Associació de Discapacitat de Palau (ADISPAP) i una part important de les mateixes, treballadors/res de l’Associació de Creació i Manteniment d’Espais Verds (CIMEV).
L’acte, bàsicament festiu, fou presidit per l’alcaldessa, Teresa Padrós i pels presidents de les dues associacions esmentades, Alfons Navarro i Santi Paez, respectivament. També hi havia la regidora d’afers socials de l’Ajuntament, Carme Cabeza, regidoria que organitzava l’acte. Cabeza va subratllar que el discurs dels drets no és l’assistència social i que aquests drets estan fora del regateig polític i s’han de situar f ora de i per sobre de qualsevol política econòmica”. El pes de la crisi no pot anar sobre les espatlles dels més febles, va dir Cabeza qui va defensar també el treball digne que permeti assolir la integració social de les persones amb discapacitats. En aquest aspecte cal resenyar l’activitat i el treball de la cooperativa associació palauenca, COMEV, associació
impulsada per l’ex regidora Aurora Fusté, com es va encarregar de significar l’alcaldessa Padrós. L’ex regidora Fusté, “fou una de les impulsores de la integració de les persones amb discapacitat del municipi per la via del treball digne”, va assenyalar Padrós. L’associació CIMEV fou crada amb la colaboración de l’Ajuntament fa 18 anys. Des de a les hores i com un exemple d’integració de les persones en el mon laboral, aquesta associació coordinada per en Santi Pàez s’encarrega de mantenir en perfectes condicions els jardins i parcs del municipi. Un total de vuit nois i noies ho fan amb alta professionalitat. Per la seva banda, ADISPAP, associació presidida per l’Alfons Navarro ja te 29 anys. Actualment compta amb 15 alumnes i una seixantena de socis. Tots dos presidents van destacar la col·laboració de l’Ajuntament per dur endavant la seva tasca, una tasca a la que en el decurs de l’acte va col·laborar també altra associació. I és que el president de l’Associació Amics del tren Palau, Josep Guerrero va lliurar un taló amb la recaptación que havien assolit durant la jornada solidària que cada any realitzen des de l’Associació Amics del Tren Palau. Una jornada denominada Via 0 en la que els diners aportats pels abonats i els viatgers que pugen als tren que circulen al Parc de l’Hostal del Fum es destinen a una associació del municipi, en aquest cas, els 510€ recaptats foren per ADISPAP.
Cal ressenyar també que tots els nois i noies assistents foren obsequiats amb un MP3 i també tots els assistents a l’acte van poder gaudir d’un petit refrigeri.

data de la notícia: 18-12-2014


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5