foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Èxit d’assistència al concert de cloenda de la 40ª edició de les Nits Musicals


imatge 19b74a6a7af6ea3b809b38d6a1074b2d.jpg

• L'alcaldessa Padros i els regidors de cultura amb el president de l'Associació.

Amb el cinquè concert, el diumenge dia 20 d'octubre es posava fi a l'edició d'enguany de les Nits Musicals de Santa Maria de Palau solitar, la capacitat de la qual es va quedar petita, ja que estava plena de gom a gom. Amb aquesta resposta dels veïns del poble es mostrava el reconeixement de la ciutadania palauenca a unes nits musicals que els seus organitzadors no es cansen en manifestar que son de les mes antigues de les que es desenvolupen a Catalunya. En més d'una ocasió hem publicat que son les segones o terceres més antigues.
El concert constava d'una una primera part a càrrec del cor Americantus que acompanyava a tres il·lustres solistes. El nostre baríton, Daniel Mas, la soprano, Montserrat Costa i el tenor Carles Cremades, els quals van realitzar unes interpretacions a l'alçada del que signifiquen les pròpies nits que enguany van per la seva 40 edició. La segona part fou la missa de Santa Cecília de Charles Gounod.

El 40 anys
Els organitzadors, l'Associació d'Amics de la Música Clàssica i la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Palau van voler donar una valoració significativa a l'edició d'enguany en que les Nits Musicals compleixen ja els 40 anys i van mostrar el seu reconeixement als iniciadors i/o impulsors d'aquest esdeveniment que ha perdurat durant tot aquest temps. Aspecte aquest que va destacar el president de l'Associació, Roque Lucas abans de lliurar-les una placa de reconeixement. Els sis receptors foren, la Beneta Oromí, Dolors Oromí, Montserrat Costa, el mossèn Pere Gibert, Albert Casañé, Ramon F. Tolosa. A banda, i per tal de demostrar que sense l'ajut de l'administració és difícil que la cultura perduri en el temps, es va invitar a l'acte a tots els regidors de cultura dels diferents governs democràtics que hi ha hagut al consistori palauenc. «És una altra manera de demostrar que la cultura no és ni de dretes ni d'esquerres», diria en Lucas.
Tant l'alcaldessa de Palau, Teresa Pedrós com el regidor de cultura, Miquel Rovira van reconèixer públicament la tasca feta per l'associació en favor de la música. Padrós va afegir que l'esforç realitzat per les persones fundadores i la feina desenvolupada per els membres de l'associació durant aquests anys, ha estat significatiu i constant. Per la seva banda, el regidor de cultura, Miquel Rovira que va animar als organitzadors a treballar tots plegats, «ja que amb l'esforç de tots es podem assolir fites importants i que actes com aquest, es puguin celebrar».

data de la notícia: 17-11-2013


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5