foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

L’Ajuntament signa convenis de col·laboració amb les AMPA


imatge IMG142.png

Signatura dels convenis amb les AMPA

L’Ajuntament i les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) dels centres educatius públics del municipi van signar en el decurs de la passada setmana diversos convenis de col·laboració amb l'objectiu de recolzar aquelles en la seva tasca de suport a la funció educativa dels centres.
L'acord assolit preveu l'atorgament de 2.430€ a cada AMPA de les escoles de primària i de l’Institut Ramon Casas i Carbó. L’aportació a les AMPA de les escoles bressol és sensiblement inferior, 250€ per a cadascuna, si bé l’Ajuntament es fa càrrec de moltes més despeses d’aquests centres que als demés, segons el regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament, Carles Tinoco, El regidor especifica que el consistori col·labora amb les AMPA des de fa molt de temps, però que enguany s’ha canviat el model; en lloc d’atorgar subvencions se signen convenis “perquè és molt més formal i perquè estipula de forma més concreta les finalitats a les quals es dedica l’aportació de diner públic”.
Per la seva banda,l’Alcaldessa, Teresa Padrós que va signar el conveni amb els presidents/tes de les AMPA, va agrair als actuals i anteriors integrants que “gràcies al seu treball, s’han pogut millorar petites i grans coses als centres donat que sovint, el departament d'Ensenyament de la Generalitat no arriba a tot el que hauria de fer”. Segons l'alcaldessa “el Departament fa l’edifici i posa el mobiliari, però una escola necessita molt més que això: cal material, equips d’audiovisuals i informàtica, etc...”..
Tots els convenis són anuals, amb especificitats segons si les diverses AMPA són d’una escola bressol, d’un centre de primària o de l’institut Ramon Casas i Carbó. Així, a banda d’aquest centre, els convenis afecten a les escoles bressol el Sol i Patufet i a les escoles de primària Josep M. Folch i Torres, Can Cladellas, Palau i Can Periquet.
Respecte a l'inici del curs escolar, Padrós va criticar l’ofensiva del govern estatal en anunciar que vol restar competències a les administracions locals: “Els ajuntaments fem un gran esforç, fem moltes coses a l’àmbit escolar i ara l’Estat ens vol treure les competències, cosa que em preocupa molt perquè es pot perdre la col·laboració directa i propera entre ajuntaments i escoles”.

data de la notícia: 18-10-2012


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5