foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

El «Ministerio de Industria» reconeix que el gasoducte no connectarà amb França


imatge IMG137.png

Les obres actuals del gasoducte als terrenys a prop de Palau

El Ministerio de Industria del Govern espanyol ha reconegut que la construcció del gasoducte que l'empresa Enagas està realitzant entre Martorell i Figueres i que passa pel costat del municipi de Palau s'aturarà a l'alçada de la localitat d'Hostalric i sense que des de l'administració central hagin donat data de continuïtat.
La mesura la justifiquen des del Ministeri dient que no cal continuar-la, perquè no hauria ja raó de fer-ho. La paralització és la conseqüència directa de la decisió de l’estat francès de no construir el tram del gasoducte Figueres-Barbairan per a interconnectar la xarxa gasista de l’estat espanyol amb l’europea i optar per la interconnexió a través del gasoducte de Biriatu-Larrau al País basc francès. De fet i segons denuncien diverses entitats del Vallès, així com algun partit polític, la interconnexió del gasoducte per aquesta banda mediterrània, mai ha tingut l’aprovació en ferm per part del govern del país veí.
Aquestes entitats han manifestat la seva preocupació per tot el que la construcció d'una infraestructura d'aquest tipus comporta, per la poca planificació o nul·la rigorositat a l'hora d'emprendre una decisió com fou la construcció del citat gasoducte sense haver-hi constatat que l'estat francès continuaria l'obra per aquesta banda, etc. I afegeixen que tot i que aquesta xarxa servirà per donar servei a Catalunya, es tracta d’una greu irresponsabilitat, ja que el gasoducte no tindrà la funció per la qual es construeix (transportar gas d’Algèria als països centreeuropeus) i haurà significat una inversió inútil de 42 milions d’euros i una destrucció dels espais naturals del Vallès del tot innecessària.

data de la notícia: 17-05-2012


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5