foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Denuncien a l’alcaldessa per presumpte delicte de prevaricació


Desprès de temps intentant arribar a un acord amb L’Ajuntament, finalment el passat divendres dia 13 de novembre i davant el jutjat de Guardia de Sabadell, la propietat de la ja tristament coneguda casa Manent de l’Avinguda Catalunya de Palau, ha interposat una querella criminal contra l’alcaldessa de Palau, Mercè Pla, i el regidor d’urbanisme, Josep Maria Serraviñals.
La denúncia està interposada per tres presumptes delictes, el de prevaricació, de tràfic d’influències i de coacció sobre els denunciants, la qual cosa representa que,una vegada instruït el cas, si els denunciats i potencials imputats tinguessin una sentència condemnatòria, podrien quedar inhabilitats per exercir qualsevol càrrec relacionat amb la política, a banda d’altres possibles penes que de la sentència es derivessin. A banda dels dos polítics palauencs, la denúncia també inclou a una tècnica de la regidoria d’urbanisme.
Està presentada al jutjat de guàrdia de Sabadell que la canalitzarà/repartirà a un dels diferents jutjats d’instrucció de la ciutat vallesana. El jutge titular del citat jutjat, decidirà si l’admet a tràmit i, si és així, s’inicia el procés d’instrucció , a la finalització del qual és quan es determina si els fets són constitutius de delicte o no. És a dir, quan definitivament s’acusa directament als imputats i/o s’arxiva el cas.
A la denúncia s’assegura que els fets base de la mateixa “ tenen com única intenció (des de la regidoria d’urbanisme) forçar la voluntat dels denunciants en ordre a obligar-los a desistir dels seus plans econòmics i (també) a que accedissin a vendre la seva finca per sota del preu del mercat”. I és que sembla que al sol·licitar la propietat la llicència de enderroc “des de la regidoria d’urbanisme, amb coneixement de l’alcaldessa, s’inventen requisits no previstos per les normatives per allargar en el temps el procés, amb la clara intenció d’impedir que la propietat aconsegueixi la llicència d’enderroc” i no pugui construir el que els permet el Pla General vigent.

Breu història
L’afer de tot plegat es remunta ja a finals de la passada legislatura. A les hores, la propietat ja va presentar un projecte per edificar a la finca, el que permet construir l’actual Pla General vigent. Però amb l’inici de la redacció del Pla d’Ordenació Municipal (POUM) es van paral·litzar les llicències de construcció i l’inici de noves obres i, en conseqüència, la possibilitat de dur endavant qualsevol iniciativa de la finca en qüestió.
Amb l’arribada al govern de l’alcaldessa Pla i del regidor Serraviñals, el que per a la propietat semblava que seria una avantatge, perquè els nous governants havien assegurat que en tres mesos aprovarien el nou POUM, s’ha anant convertint, segons es desprèn de la querella, en una sinuosa carrera d’obstacles dels que, en diverses ocasions, ja hem informat en aquesta revista. Entre aquest entrebancs, la propietat cita alguns com l’ intent de catalogar la casa amb l’aprovació d’un Pla de Patrimoni per decret d’alcaldia que posteriorment el mateix ple municipal, amb els vots de l’oposició i d’algun regidor del seu propi govern, va rebutjar.
Així dons, al llarg d’aquests darrers tres anys, la propietat ha anat presentant diferents propostes i/o iniciatives que, per una o altra circumstància i/o manca de documentació (absurda i inversemblant en molts casos) demanada des de la regidoria, mai han tingut el vist i plau d’urbanisme. Fins i tot, aquelles propostes que recollien la donació de la pròpia casa per ús del poble de Palau a canvi de construir a la resta de la finca, també han estat rebutjades des de la regidoria d’Urbanisme.
Finalment, quan els responsables municipals no han pogut demanar més documentació ni interposar més impediments, han optat per no dir res, com informaven en aquesta revista el passat mes. La propietat considera “humiliant” haver d’iniciar l’enderrocament de la casa per la via d’un “vergonyós silenci administratiu, desprès d’haver estat tres anys impedint que realitzem el nostre treball, amb el cost econòmic i moral que tot plegat ha suposat”.

data de la notícia: 18-11-2010


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5