foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Balanç positiu del mercat medieval d’enguany


imatge foto262.jpg

L’edició d’enguany del mercat medieval de Palau-solità i Plegamans que es va desenvolupar des del 22 al 24 de maig als voltants del castell de Plegamans, ha enregistrat un nombre molt important de visitants, la qual cosa porta als seus organitzadors a declarar l’esdeveniment com una fita important amb un balanç “molt positiu”.
I és que el volum de públic, milers de persones cadascun dels tres dies, segons els organitzadors, ha estat enguany similar al que s’havia enregistrat en edicions anteriors. Malgrat que el nombre de visitants ha estat, per a molts dels participants i observadors que no formen part de l’organització, inferior a altres edicions, per a l’alcaldessa de Palau, “el Mercat s’ha consolidat en el mapa d’esdeveniments culturals i festius del Vallès”. Per la seva banda, pel regidor popular i responsable de turisme i indústria, David Zambrana, “el mercat ha actuat un any més com una eina de dinamització comercial i ha servit com a reclam per a què molta gent de fora visitin i coneguin el municipi palauenc”.

Crítiques de comerciants
Els visitants del mercat va poder visitar cadascuna de les tres parts en que l’edició d’enguany estava dividid l’esdeveniment, la zona del castell, la zona comercial del mercat i la zona comercial i entitats. En total 113 entre parades de productes artesans i gastronòmics i de comerços del municipi. A més, hi va haver 5 carpes exposant les seves activitats artístiques.
En concret, la visó positiva de l’Ajuntament contrasta amb les fortes discrepàncies d’alguns afectats per la zona comercial de la carretera i per altra gent que ha vist com a l’edició d’enguany hi havia un minso nombre de punts d’oficis propis del mercat que vol representar al medievo i que hauria de ser-hi el refernt bàsic de l’acte. També pels molts punts de venda i de dispendi de beguda -en altre temps molt criticat per l’actual alcaldessa-, i per la gran zona de venda dels comerços del municipi, segons denuncien comerciants afectats per la iniciativa de desplegar una zona comercial a l’avinguda Catalunya que “res te a veure amb el que vol o hauria de representar un mercat medieval”, argumenten. És mes, algun comerciant de la zona afectada, ha hagut de sortir fora, perquè “ens col·loquen les parades davant mateix de la porta i no podem vendre pràcticament res, com ens ha passat en altres ocasions”, diu alguns dels afectats. -el temps del verb aquí pot estar canviat, perquè no voldríem destapar quines son les persones que parlen-
Sense entra-hi en polèmica, habitual cada any, els responsables de l’organització de la iniciativa anual destaquen també com a positiu els actes complementaris del mercat com l’espai infantil l’exposició de vells oficis, o l’exhibició d’artefactes de tortura, cercaviles, l’espectacle Vulcano Foc, etc., entre molts altres reclams. Cal ressenyar també, tot i que tampoc no forma part del que seria un mercat medieval, però si serveis com a complement del mateix, la Mostra de Cotxes Clàssics que el diumenge al migdia va reunir 45 automòbils de diverses èpoques.
El mateix diumenge es va celebrar a la Plaça de Ca l’Estruch el ja conegut sopar medieval. Els participants que hi van prendre part en un nombre inferior a altres edicions, anaven vestits com si formessin part d’una cort medieval per tal de degustar un menú de l’època.

data de la notícia: 02-06-2010


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5