foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

El no POUM comença a caminar


Després de tres anys des de que es van fer amb l’alcaldia de Palau i desprès de les reiterades promeses electorals avançant que aprovarien el POUM en uns mesos i posteriors anuncis dient que ho aprovarien a la tardor, primavera, tardor, etc., el passat dia 16 , el govern de l’alcaldessa Pla va donar el primer pas encaminat a desenvolupar el nou POUM. Un POUM que esperen molts ciutadans de palau que han vist com durant tot aquest temps han tingut paralitzades les seves expectatives de negoci, uns i les possibilitats de realitzar unes obres que ara, malgrat que s’acabi realitzant un POUM, ja no podran desenvolupar perquè la crisis econòmica no els permet fer-ho.

La convocatòria a la sessió informativa desenvolupada el passat dia 16 va despertar una inusitada concurrència. Més de 125 persones es van donar cita al centre recreatiu per tal d’escoltar els arguments de l’equip de govern per boca del regidor d’urbanisme, Josep M Serraviñals respecte a la situació en la que es troba la redacció del nou POUM. Però, el cert és que els assistents no van saber amb claredat quina és la situació reial, ja que en alguns moments el regidor va apuntar que el nou POUM estava pràcticament redactat i en altres moments que manquen informes que poden fer variar substancialment el document a realitzar. Entre aquests informes cal citar el de impacte medi ambiental i el d’inundabilitat, entre d’altres, si bé, segons el redactor-coordinador del POUM incorporat als serveis tècnics de l’Ajuntament, tots dos estan a punt de fer-se realitat.
La idea del govern municipal és la de realitzar unes jornades per tal d’informar als ciutadans que vulguin prendre part en elles de com està fins ara el document en les seves diferents variant. El que no va assegurar Serraviñals és que les possibles aportacions i/o suggeriments dels participants s’incorporarien als treballs fins ara fets o si senzillament s’haurien de fer desprès de l’aprovació inicial, ja en el període d’al·legacions. Aquesta manca de definició va donar origen a les preguntes del públic assistent que reiteradament va acusar al govern d’intentar confondre als ciutadans definint jornades de participació a unes sessions purament informatives.
Els ciutadans que vulguin prendre part a les mateixes no podran tenir la informació amb anterioritat, la qual cosa, segons els presents, no disposaran de temps per estudiar el document (esborrany de POUM) que es presenti a la “jornada participativa”.
Posteriorment i davant la pregunta directa d’aquesta revista, el coordinador del POUM va assegurar que les aportacions dels ciutadans serien incorporades amb anterioritat a l’aprovació inicial.

Malgrat que a la sessió informativa no es va donar cap dada, ni cap data i/o calendari de desenvolupament del procés a seguir, el regidor d’urbanisme si va assegurar que s’iniciaria tot amb una nova aprovació inicial per seguir tot el procés tal i com especifica la normativa vigent. Aquí també va sorgir les diferències de visió al considerar una part del públic que si torna a haver una nova aprovació inicial, és necessari un procés de participació ciutadana abans de la citada aprovació i no un simple sessió informativa. Algun jurista consideren que una interpretació molt amplia de la llei podria permetre saltar-se aquest procés participatiu, però des de l’oposició municipal apunten que la pròpia secretaria de l’Ajuntament considera que si és necessari.

data de la notícia: 19-02-2010


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5