foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Nou tram de la carretera inaugurat


S’acaben els embussos a l’alçada dels polígons a la C-59
Des del passat cap de setmana del 13-15 de setembre, amb l’entrada en funcionament del desdoblament de la carretera a l’alçada dels polígons industrials, han desaparegut les cues que diàriament es produïen en aquell sector. El doble carril del tram de 800 metres de longitud inaugurat simbòlicament pel Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, el passat dilluns, dia 15, acompanyat de l’alcalde de Santa Perpètua, Manuel Ruiz i l’alcaldessa de Palau, Mercè Pla, ha suposat una inversió de 7,7 milions d’euros.
El desdoblament posa fi a una vella reivindicació dels empresaris dels citats polígons als que dona servei, especialment l’accés directe mitjançant un pas inferior a la pròpia autovia. “Els empresaris estan per crear riquesa i nosaltres hem de ajudar, amb millores com aquesta, a que facin el seu treball, malgrat que el moment actual no sigui el més propici”, va dir Nadal en el transcurs de l’acte.
El conseller també afegí que la reivindicació del desdoblament i l’entrada als polígons que feien els industrials, era justa, com lògica, va afegir, era la reivindicació dels ajuntaments En aquest aspecte, Nadal va fer referència expressa a l’anterior alcaldessa de Palau, Teresa Padrós que estava a l’acte, argumentant que la reivindicació venia de lluny i que era fruit també d’un acord assolit amb l’anterior Ajuntament del municipi palauenc presidit per Padrós.

(davant la manca d’espai a la portada de la revista a l’edició en paper, no havien posat l’opinió dels industrials, veritables impulsors de l’obra i que ara, podem afegir aquí a la Web alzinapalau.com, l’opinió que es fa des de les empreses dels quatre polígons ubicats entre Palau i Santa Perpètua als que el desdoblament del citat tram de carretera afecta directament, tot i que, no amaguen que gràcies al seu esforç, es beneficien moltes altres persones dels municipis propers)
Des de fa temps
Segons els industrials, la reivindicació venia de més lluny, fins i tot des d’abans d’iniciar-se les obres de la variant de Palau. En aquest aspecte, l’Alzina és conscient que els responsables dels polígons van demanar a la Generalitat la realització del tram ara inaugurat a la vegada que la variant. En aquell moment ,el, a les hores, govern de CiU no va creure convenient fer les dues coses. Era a l’octubre del 2002, data en que s’iniciaven les obres de la variant (veure Alzina nº 27, octubre del 2002).
La reivindicació dels empresaris fou atesa pel, a les hores, Conseller de Política Territorial, Felip Puig qui, segons els industrials, “va reconèixer la necessitat de realitzar el desdoblament, però amb la condició que els industrials haurien de finançar part del cost de les obres”, aspecte que, per imperatiu, van acceptar des de les empreses.
Amb el canvi de govern a la Generalitat, la iniciativa es va alentir novament, tot i que, des del nou Govern sempre han defensat el desdoblament, un desdoblament que ara fa realitat l’acord definitiu signat el juliol del 2006 entre els industrials, Carreteres i Incasol (propietari dels terrenys). Els industrials defensen que és fruit de la seva pressió i que, tot i reconèixer el recolzament dels ajuntaments, ells (els empresaris) han estat bàsics per tal que el tema es desenvolupes, i que l’aportació econòmica realitzada per les empreses ha estat significativa.
El doble tram finalitza amb un carril d’entrada directa a Palau i s’enceta amb un carril d’entrada directa del cotxes que des de Palau circulen en direcció a Barcelona.

Nou accés a l'AP-7
Cal remarcar que malgart l'entrada en servei del desdoblament, encara continuen originant-se algunes retencions d'entrada a l'autopista AP-7. Les obres del nou carril d'aceleració a la citada autopista ja estan licitades i, en breu, segons fons de Carreteres, s'iniciaran els treballs que, segons les previsions de la Generalitat, tindran una durada de sis mesos.
Les obres s'han retardat, segons fons de Carreteres, per la manca del permís que havia d'arribar des del Ministeri de Foment, que té la competència de l'autopista (no de l'accés que correspon a la Generalitat) i que, finalment, va arribar el 31 de juliol.

data de la notícia: 26-09-2008


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5