foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

L’ajuntament no canvia la seva postura inicial i els veïns de Montjuïc hauran de pagar


El govern municipal de Palau solità i Plegamans format pels partits de CiU, ERC i PP, no van canviar la seva posició inicial respecte a la sentència judicial que obliga als veïns del barri de Montjuïc a pagar la xifra de quasi 829.400 euros i tampoc va acceptar la possibilitat de deixar aparcat el tema durant una dies per tractar de assolir mecanismes que permetessin trobar una via de solució a la citada sentència.

Des del govern, el regidor d’urbanisme i portaveu de CiU, Josep M Serraviñals va mantenir la postura inicial al·legant que les sentències s’han de complir i que l’Ajuntament ho ha fet pagant la xifra de 800.000 euros que determina el jutge, tot i que segons la sentència ho hauran de fer els veïns de Montjuïc.

Aparcar el punt del debat

Per altra banda, des del govern de CIU, PP i ERC es van oposar també a la petició formulada per la portaveu i regidora d’ICV-EUiA, Àngels Marcuello adduint que no es pot fer diferències entre veïns i zones del municipi i que la llei no ho permet. Marcuello sol·licitava deixar el punt aparcat per tal de trobar amb diàleg entre les parts una formula o via que permetis assolir un acord entre elles. Des de l’equip de govern mantenien que la llei no ho permet i, per això van demanar a la secretària de l’Ajuntament que expliqués en públic el que marca la legalitat, la qual cosa encara va indignar més una part del veïns que no dubtaven en criticar l’alcaldessa a la que acusen “d’amagar-se rera de la secretaria, tot implorant una legalitat que no és necessària per quant la sentència ja esta executada des del moment en que l’Ajuntament la va fet efectiva”, argumenten els veïns.

Ple extraordinari

Tot això va passar en el decurs del ple extraordinari que l’equip de govern va convocar per a dos dies abans (27 de gener) que es celebres el ple ordinari del mes (29 de gener)en el que ja estava prevista una moció relativa al tema de Montjuïc que el grup municipal socialista proposava a petició dels veïns del citat barri palauenc. La immediata resposta del grup de govern fou la convocatòria d’un ple extraordinari per tal de “neutralitzar la iniciativa socialista, la possibilitat d’intervenció del veïns” en el decurs del ple i també, continua dient el portaveu socialista, Josep M. Castany, “augmentar la despesa municipal i pagar als regidors que no tenen dedicació total o parcial, uns diners innecessaris si s’hagués fet dos dies més tard en el ple ordinari”.

Diàleg

La tensió que es va viure en el decurs del ple en el que les postures estaven totalment enfrontades i amb un nombre inusitat de veïns afectats pel tema que allà es debatia que demanaven “justícia”, fou notable. Els veïns de Montjuïc van expressar de manera notable les seves discrepàncies amb la postura de l’actual equip de govern que, tal vegada per la pressió, tal vegada, per la insistència o, tal vegada, pel reconeixement d’una situació “injusta” com la consideren els afectats, va acabar proposar dialogar al final del ple. En el decurs d’aquest diàleg, des del govern es va apuntar la possibilitat d’habilitar mesures per fer front al pagament, cercant les millors solucions puntuals possibles, això si, cas per cas. És a dir, es va aceptar en part la proposta que en el ple havia apuntat la regidora Marcuello, però dividint al grup al estudiar cas per cas i no des de la globalitat. “Podem cercar formules, vies i aplaçament, etc., però el final sempre serà el mateix, perquè, d’altre manera, també seria injust per a la resta de ciutadans”, acaba dient en Serraviñals.

data de la notícia: 29-01-2009


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5