foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

Col·lectors i Rambla Pera Pou s'emporten els diners del Govern central


El passat dia 15, el govern municipal tancava la llista de projectes que durant aquest final d’any i els 15 primers dies d’enguany ha estat elaborant l’Ajuntament per presentar al Govern central i poder així optar a les ajudes anunciades per Zapatero dintre del Fons Estatal d’Inversió Local que a Palau podrien assolir la xifra entre 2,3 i 2,4 milions d’euros.
Aquesta xifra és la resultant de multiplicar 177 euros pe cada una de les persones que composem el padró d’habitants de Palau que a la darrera estadística publicada per l’Institut Nacional de l’any 2007 que era de 13.590 habitants.

Quatre-cinc projectes
Tot i que al moment de tancar aquesta revista encara no estava enviada a Madrid la llista, el cert és que l’equip de govern ja tenia perfectament delimitats els projectes que enviaria, tot i que mancaven alguns serrells com la valoració definitiva dels mateixos que podria ser susceptible de lleugeres variacions i que podria donar cabuda a algun altre projecte dels que la regidoria d’urbanisme ja tenia en cartera.
Entre els projectes que compleixen totes les variables que exigeix el decret del Govern central cal destacar el ja anunciat a la revista L’Alzina del mes de desembre. És el col·lector del carrer Arquitecte Falguera en una primera fase que servirà, una vegada realitzat per alleuja la recollida i canalització de les aigües pluvials de la zona que va des de l’Avinguda Catalunya fins a La Pineda. En aquest mateix aspecte de canalització d’aigües o del clavegueram conductor d’aigües pluvials, també es contempla altra actuació entre els projectes enviats. És el de la construcció d’altre col·lector des de La Diagonal fins al camí de Can Pavana. En aquest segon cas, l’objectiu és alleujar els problemes de canalització de les aigües pluvials en moments de turmenta que ara originen greus problemes a la zona centre del poble i més concretament a àrees, a tall d’exemple, com la coneguda de Mas Pla, carrers de Dom Bosco, Colom, etc. Entre els dos projectes consumirien al voltant del milió d’euros de la xifra global. Per anar encara més propers al preu final, podem dir que mentre el primer ascendeix als 750.000 euros, el segon arriba als 250.000.

Pere Pou i Isaac Peral
Com actuació també a ressaltar, degut, entre d’altres coses, al cost que suposaria, cal apuntar la urbanització, adaptació de l’avinguda Mestre Pera Pou en la qual, des de la regidoria d’urbanisme volen actuar ampliant la plataforma central, anul·lant els cordons que ara fan de voravia i realitzant l’accessibilitat de la mateixa. Així mateix des de la regidoria es vol aixecar la cruïlla amb el carrer Isaac Peral de tal manera que es doni continuïtat als vianants i serveixi com element disuassori als vehicles per tal que afluixen la velocitat. Tota la reordenació dels dos carrers comporten una despesa valorada en uns 830.000 euros que es repartirien en uns 570 i 260, respectivament.

Menor quantia
Altra dels projectes enviats a Madrid, malgrat que quantitativament ja es podria denominar de rang menor, és el de la rehabilitació de l’edifici en el que estava ubicat Radio Palau al carrer Anselm Clavé. Tal i com també havien avançat a L’Alzina del mes de desembre, la restauració d’aquest edifici, afectat d’aluminosi, te un cost aproximat de 250.000, una xifra lleugerament superior a l’enderrocament de les naus de Can Linares. En aquest, el projecte contempla una feina amb un cost afegit perquè la teulada de les naus és d’uralita, la manipulació de la qual genera pols d’amiant, producte amb certa toxicitat que obliga a que l’operació l’hagi de fer una empresa especialitzada. El cos en el que es valora l’operació amb l’arranjament de la zona i harmonització de la mateixa per tal de convertir-la en un espai públic útil, segons afirma el regidor d’urbanisme, Josep M. Serraviñals, assoleix una xifra de 207.000 euros.
D’arranjar o enderrocar també es tracta el següent projecte enviat. En aquest cas es tracta de la nau atrotinada que està al costat de l’edifici de l’escorxador amb un pressupost, en aquest cas petitó, uns 10.000 euros.
Tots aquests projectes son els que des d’urbanisme s’enviaran per tal que siguin inclosos dintre del Pla a’Ajut establert pel govern central. Cal remarcar que al tancament d’aquesta revista mancava realitzar encara les valoracions d’alguns serrells d’algú d’ells, la qual cosa podria permetre la inclusió d’algun altre projecte dels que disposa la regidoria, tot i que, en qualsevol cas, seria ja de menor quantia donat que les petites desviacions finals que es poguessin produir no permetrien cap actuació d’envergadura econòmica. (informació a banda).

Altres projectes
La regidoria d’urbanisme ha enllestit una sèrie de projectes per tal d’actuar al llarg d’enguany. A tall d’exemple i segons el regidor Josep M Serraviñals podria tenir cabuda una proposta de la regidoria de medi ambient per tal d’actuar al Hostal del Fum. També per actuar a la zona de Palau industrial a la que es pensa desenvolupar una actuació d’urbanització amb una zona verda, aparcament pels treballadors i arranjament del carrer Templer Guidó. Projecte per actuar a la zona industrial de Can Cortes Sud amb l’armonització de les voreres, arbrat, etc., petites actuacions a la xarxa d’aigües i/o asfaltat puntual d’alguns carrers. Alguna d’aquestes petites actuacions de les que ja existeix projecte es podria incloure a darrera hora, si calgués i, en tot cas, son actuacions que es poden executar al llarg de l’any, perquè ja tenim projecte realitzat, diu en Serraviñals

data de la notícia: 23-01-2009


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5