foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

El govern municipal incompleix reiteradament les bases del concurs del seu butlletí informatiu


Un incompliment més de les bases que regulaven el concurs públic per a la concessió de la maquetació, impressió i repartiment del nou butlletí municipal que impulsa el govern tripartit format per CiU, ERC i PP i presidit per l’alcaldessa de Palau, Mercè Pla, ha estat la data de sortida i posterior repartiment del mateix. Per segona vegada seguida, és adir, les dues vegades que ha sortit, no s’han complert les bases del concurs.
A les bases obligatòries que havien de complir totes les empreses que optaven a la feina, es deia que el butlletí del govern municipal hauria de sortir al mercat el darrer dia de cada mes. Doncs bé, ni el primer exemplar, editat per una empresa amb seu a L’Ametlla del Vallès - com es pot apreciar, de fora del municipi palauenc- ni el segon, han complert ni amb la data de sortida fitxada en el plec de condicions del concurs i que era el darrer dia de cada mes al mercat , ni que “el 30/31, distribució de tots els exemplars” repartits per tots els habitatges del municipi. A moltes cases no ha arribat cap dels dos exemplars i a casa de qui escriu, el primer va arribar el dia 18, és a dir amb 18 dies de retard. –les dates de tot el procés plegat estaven perfectament delimitades en les bases del concurs d’obligat compliment per a tots els que optaven al concurs.
Des de l’oposició municipal denuncien que, en el primer cas, molt possiblement el retard en la sortida del que consideren “un instrument del govern municipal per donar-se autobombo”, no ha estat culpa de l’empresa a la que han donat la possibilitat de fer el butlletí, i atribueixen el citat retard a una decisió meditada des de l’equip de govern. Segons apunta el regidor del PSC, Josep M Castany, pel govern municipal era més rentable treure al mercat la citada revista en el decurs de Fira Palau, aprofitant que la gent del municipi passa en gran nombre pel recinte firal. “ Per a ells, és igual l’incompliment de les bases del concurs, el que importa és fer-se autobombo amb diners dels contribuents”, diu el regidor socialista.

Altres incompliments
L’incompliment de les bases del concurs no es queda solament en el retard de varis dies en la sortida al mercat del primer exemplar (que era un punt perfectament detallat en les bases), sinó que ha estat una constant al llarg de tot el procés. En primer lloc i ja inicialment, des de l’Ajuntament van retardar un mes el fer pública la decisió de la taula que feia de jurat, que, per altra costat, era totalment arbitraria i plena de persones amb sou de càrrecs de confiança, a banda del regidor de l’àrea, de l’alcaldessa i tres funcionaris municipals.
La decisió dels membres de la taula, evidentment subjectiva, provablement, estava predeterminada, ja que, hi ha diversos factores que fan pensar que fou així. En primer lloc, l’empresa a la que l’han atorgat la realització de la revista, incompleix una de les bases obligatòries del concurs com és la de tenir dos anys d’antiguitat en aquesta activitat. I no parlem de la manera bondadosa a l’hora d’atorgar-li punts positius que feien augmentar les possibilitats de fer-se amb la concessió, com deu punts sobre un total de 10 en treballs realitzats al municipi a una empresa que no ha operat mai a Palau... I altre sèrie de d’irregularitats tal com, a tall d’exemple, que el govern municipal no va notificar la decisió a una de les empreses que s’havien presentat al concurs fins dos dies abans a la data en que la revista havia d’estar ja al mercat, és a dir, fins al dia 29 de setembre, quan la Junta de Govern del 17 d’abril ja havia adjudicat la contractació a una empresa de l’Ametlla. Altra decisió –“pròpia d’un govern obert, democràtic i plural”, apunten amb ironia des de l’oposició- ha estat la de no donar resposta (al menys, fins al dia del tancament d’aquest escrit) a cap de les al•legacions presentades per una de les empreses que optaven al concurs, etc.
En definitiva, com denuncien tant el grup municipal del PSC com el d’ICV-EUiA, la concessió a una empresa de fora del municipi que no ha treballat mai a Palau, que no coneix el municipi, que no compleix varis dels punts de les bases del concurs, etc., ha estat “una decisió que no respon als criteris de participació i pluralitat amb els que s’hauria d’impulsar una iniciativa d’aquest tipus”, apunta la portaveu d’ICV-EUiA, Àngels Marcuello.
Per altra banda, la decisió va en detriment de les empreses editores del municipi. Per un costat, contra l’empresa local que es va presentar al concurs i que des de l’equip de govern no han volgut que guanyés, i, per altra, contra aquelles que, per una o altra raó, van desistir de fer-ho. El cert és que, des del punt de vista publicitari, “el pastís al que també entra a competir l’Ajuntament de manera vergonyosa per la seva posició de poder”, no és suficient i, des del punt de vista polític, “la decisió no respon als criteris democràtics i plurals que s’esperen d’un govern com el que ens ocupa i que presideix la Mercè Pla”, diuen des de l’oposició.

data de la notícia: 04-11-2008


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5