foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge ultimahora3.png

No desacredita qui vol...


Ens esperàvem una reacció dura i sortida de to, com és habitual, des d’alcaldia del nostre ajuntament, però no esperàvem que (des de la citada alcaldia o similar) tingués la gosadia de fer el que ha decidit dur a terme. La reacció a la nostra publicació de L’Alzina del mes de setembre en la que, en cap moment, informativament parlant, es publica res que estigui fora del que és cert, ha estat fulminant per part de l’alcaldessa Pla. La ira de la màxima responsable de l’Ajuntament no ha estat altra que treure’ns del repartiment de la programació de la publicitat que arriba a la revista l’Alzina des d’organismes o entitats en les que ella te quelcom a veure. Ens estem referint a la publicitat que des de fa nou anys venien realitzant, per una banda, des de la coalició de CiU (en aquest cas feien una pàgina d’informació) i, per altra, des de l’Ajuntament.

En primer lloc, ens pararem a la primera. Evidentment, com partit polític que paga una pàgina, CiU pot decidir en qualsevol moment fer-la o no. És una entitat que pot decidir on i com es vol gastar els seus diners. En conseqüència, des de la nostra revista, res podem fer si, tot i que son dos partits que formen una coalició, qui fa i desfà decideix tancar la porta a una publicació, malgrat que argumenta motius que no s’ajusten, ni de lluny a la realitat. Acusen a la revista de manca de rigor i veracitat, és adir, ens està dient mentiders a totes les persones i entitats que escriuen (CiU ho ha estat fent ha estat en ella durant vuit o nou anys).
Dons bé, per una banda, cal dir que L’Alzina no es fa responsable de les informacions que surten publicades i signades a la revista (ho diu clarament a la pàgina dels crèdits) i per això exigint nom, cognoms i dni dels autors, la qual cosa no vol dir que no siguin veraces. De les pàgines i/o informacions signades (siguin veraces o no), el responsable és qui la signa i CiU ho ha estat fent a l’Alzina durant anys.
Per l’altre costat, cal apuntar que la resta d’informacions de la revista responen fidelment a la realitat i així portem quasi deu anys. Una altra cosa és que les informacions no agradin a segons qui. I, agradin o no, si aquestes informacions no s’ajusten a la realitat, senzillament, el que han de fer és exigir el dret de rectificació amb el que la llei els empara o, simplement, vagin al jutjat.
Si fos cert el que diuen, aquesta revista, en el primer cas, rectificaria sense cap problema, perquè, tots ens equivoquem i, segons la dita, rectificar és de savis o a l’invers. Però, saben clarament que qui diu això no te arguments per dur endavant, ni una, ni l’altra opció. I per això cauen (CiU? Alcaldessa?) en el parany. Cauen en allò de que ens acusen. Vostè/s son senzillament els que no diuen la veritat i, per mostra (podrien enunciar unes quantes, cosa que vostès no poden dir de nosaltres), el propi escrit que fan en un mitjà en que asseguren que la decisió (de no publicar a L’Alzina) es decideix principalment per les informacions publicades “en el darrer número” d’aquesta revista.
Sis plau, siguin veraces, la decisió de no publicar estava tomada molt abans, i si no miri la data del correu electrònic enviat per un regidor i company seu/vostre a L’Alzina notificant la decisió de no publicar més i veurà quan temps abans de la sortida de la revista de setembre, a la que ja no publiquen vostès, estava presa la decisió. Qui és el mentider? Fan esment a la informació en la que es difama contra L’Alzina que aquesta revista vol “donar una imatge distorsionada de l’alcaldessa”. No és cert, l’alcaldessa per si mateixa es “distorsiona” negant que un periodista acreditat no pugui fer la seva tasca, prohibint que faci fotos i amenaçant amb requisar-li la màquina, etc. I, en tot cas, la reacció del periodista a la que fan esment, és una conseqüència d’una arbitrarietat de l’alcaldessa, però no volem seguir per aquí. El seu autoritarisme tancant emissores, i intentant tapar la veu d’altres mitjans, veurem fins on arriba.
En quan a la segona part que es refereix a decisions sobre la publicitat institucional ens han demanat que no fessin esment i no ho farem, clar que, quasi segur que acabarem publicant-la.

data de la notícia: 15-10-2008


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5