foto de la revista núm. 209
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2018
núm 209
imatge noticies3.png

Residencial Palau, un referent per altres centres assistencials d'arreu


imatge 209_PALACENT

• Presentació del Projecte de Residencial Palau.

En la seva línia com a centre punter en el món dels serveis assistencials, Residencial Palau (RP)s'ha convertit en un centre punter amb la implantació de les noves tecnologies i el nombre més gran de serveis assistencials en el camp de la geriatria. La seva continuada evolució a la línia sanitària i assistencial, i paral·lelament, l'adaptació de les seves instal·lacions han dut a RP a erigir-se en un referent europeu per aquells altres centres que també volen estar a primera línia del món assistencial. Per aquest motiu, també per altres circumstàncies, però bàsicament per aquell, la relació amb altres centres europeus creix constantment. A tall d'exemple, des de fa uns mesos, responsables de l'Hospital Landspítali de Reykjavik (Islanda) es van posar en contacte amb el Centro Geriàtric Residencial Palau. Els interessava saber i, si era possible, conèixer amb detall i en situ, el model assistencial i estructural d'atenció a les persones majors que es segueix i practica al centre palauenc. Així, el passat dia 2 de novembre, els responsables de residencial Palau van rebre la visita de part del Servei de Geriatria de l'Hospital Landspítali. L'equip visitant estava integrat per infermeres, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i auxiliars.

La jornada es va iniciar amb una presentació del Projecte de Residencial Palau, estructura, forma de treball i projectes futurs del centre. La presentació fou realitzada per l'ex cap dels serveis assistencials de la Generalitat, Josep De Martí qui també es va exposar l'evolució dels sistemes assistencials vigents a l'Estat amb les diferents reformes que s'han succeït en el temps i com evoluciona la forma de treball i com s'estructura aquest en relació a l'atenció a les persones majors. Evidentment també va fer una exposició de l'evolució de la normativa aplicada a CAtalunya i dels models assistencials que regeixen aquí.

Després de la visita a les instal·lacions del centre, es van intercanviar experiències respecte a les diferents maneres de treball i referències assistencials relatives a l'atenció. D'acord amb aquest intercanvi, de cara al futur, responsables dels centres confien a repetir l'experiència amb altres grups amb la finalitat de millorar l'atenció a les persones.

Cal esmentar també que en aquesta mateixa línia d'intercanvi d'experiències i coneixements, el passat dia 5 d'octubre també es va dur a terme la visita de dos tècnics coreans interessats en saber experiències i tècniques de treball en el món de la geriatria aplicades a Residencial Palau. LA idea és implantar-les al seu país. Els responsables de Residencial Palau confien a repetir en un futur aquesta experiència o altres de similars amb la finalitat de millorar l'atenció a les persones majors.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5