foto de la revista núm. 197
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2017
núm 197
imatge noticies3.png

El darrer ple municipal fou una sessió agitada


imatge 197_PLE2

• Protesta al darrer ple municipal.


El ple municipal ordinari del mes de setembre havia estat anul·lat o ajornat fins al dia cinc del mes d'octubre a petició del grup municipal de la CUP. Aquest darrer dia es va desenvolupar una sessió plenària que es va iniciar amb una tensió elevada. D'entrada el recinte dedicat al públic, molt minso com ja saben els palauencs, estava totalment ple de gent que havien seguit les consignes dels grups partidaris del si al referèndum.

D'entrada, la sessió es va iniciar amb una forta tensió i un públic que portava pancartes/papers amb al·lusions a l'alcaldessa i/o als regidors del PSC, Cs i PP. Eren escrits, en alguns casos desqualificacions que anaven des de la petició de dimissió de la primera autoritat palauenca i/o amb petició de fora la repressió policial o volem votar, fins a qualificatius més greus i fora de lloc com el d'agressors i/o d'assassins, com es va escoltar al llarg de la sessió. Aquest darrers foren molt pocs. De fet, comptats, els presents que es van excedir amb expressions d'aquest tipus.

La majoria dels assistents van expressar la seva disconformitat amb la línia defensada pel PSC i més concretament amb l'actuació de l'alcaldessa respecte als esdeveniments que van envoltar el abans i el després de l'1-O. La intensitat amb que es manifestava la disconformitat fou de més a menys. El cert és que les reiterades peticions de dimissió que s'escoltaven al principi del ple es foren diluint al llarg de la sessió plenària fins al punt que tot plegat va acabar amb un aplaudiment general de la majoria dels assistents a la sessió plenària.

La principal artífic de la rebaixa de la tensió regnant i del malestar dels assistents, fou la primera tinent d'alcalde socialista, Carme Cabeza que, sense crispació i davant les reiterades i fonamentades crítiques de la majoria dels presents, no va dubtar en manifestar que el PSC no està a favor de la independència, però tampoc de la violència. «El PSC si rebutja i condemna enèrgicament, tal i com ho va fer oficialment al dia següent, els fets que van passar el diumenge dia 1 d'octubre», va dir amb contundència la portaveu socialista.

Per la seva banda, els regidors de Ciutadans i la regidora del PP que foren increpats directament per l'actuació dels seus partits en tot l'afer de l'1-O, van respondre que a nivell local no tenen perquè respondre de decisions d'abast general. Tant la regidora popular, Mercedes Rodriguez, com el regidor de Cs, Joan Martínez van demanar respecte, tal i com ells respecten la manera de pensar dels que els increpaven.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5