foto de la revista núm. 195
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2017
núm 195
imatge noticies3.png

Nou aparcament asfaltat amb 137 places al costat dels pavellons


imatge 195_APARCAMENT

• Els nous aparcaments.

Amb el final del mes de juny també arribava el final de les obres de pavimentació i arranjament de l'espai comprés entre la Carrerada, els pavellons (la pista esportiva) i el centre de joves l'Escorxador. En aquesta àrea, l'Ajuntament ha dissenyat i creat 137 places d'aparcament per a turismes, incloent-hi dues per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda i una altra per a ambulàncies.

Tot i que aquesta superfície ja s'utilitzava com aparcament, amb la iniciativa, des de l'Ajuntament posen fi a dues problemàtiques. I és que es millora la mobilitat i accessibilitat en una zona amb molt moviment de vehicles i també s'evita o minimitza els problemes i les molèsties que patia el veïnat de la zona. «L'esplanada i l'accés incontrolat de vehicles generaven molta pols que afectava la pista coberta i les cases més properes», apunta Carme Sanz, regidora de Via Pública i Mobilitat.

La iniciativa es completa amb una nova franja enjardinada entre les cases i l'esplanada, una «divisòria vegetal» que separa els habitatges de la zona habilitada per a l'aparcament. Aquesta darrera s'ha delimitat amb pilons i s'han creat dunes per evitar que els vehicles surtin cap a l'esplanada. A més, s'hi han instal·lat fanals així com el sistema de reg i els escocells per a l'arbrat que s'hi plantarà després de l'estiu.

La partida econòmica per dur endavant tota la iniciativa compta amb un pressupost al voltant de 32.000€.

Quan a la part que ara no s'ha asfaltat està pavimentada amb tot-ú, que és un tipus de grava premsada. No s'ha asfaltat, en opinió del regidor d'Urbanisme, Miquel Rovira, perquè, tal i com recull el POUM, per aquest espai discorrerà un futur nou vial que connectarà el carrer Dr. Fleming, que ara s'acaba davant el CAP, amb el passeig de la Carrerada i, des d'aquí, amb l'avinguda Diagonal, la Pineda i... fins l'Avinguda Catalunya. En principi no tindria gaire sentit realitzar una inversió en un paviment d'asfalt que en pocs anys s'hauria d'eliminar, argumenta el regidor. De fet, l'arbrat que es plantarà marcarà el límit entre l'aparcament definitiu i el nou vial, afegeix Rovira.

El regidor també comenta que es guanya superfície per a la pràctica de les bitlles catalanes, també per jugar a petanca, mentre no es construeixin les noves pistes que l'Ajuntament dur endavant l'any 2018.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5