foto de la revista núm. 206
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2018
núm 206
imatge noticies3.png

Aprovat el projecte definitiu de la rehabilitació de la torre de Can FolchEl ple ordinari del passat mes de juny va donar el vistiplau al projecte definitiu per a la rehabilitació del torreó dels jardins de la casa Folch i Torres, malgrat la reticència a donar el vistiplau d'alguns regidors de l'oposició que volien saber clarament l'ús definitiu que tindrà aquest equipament popular i cultural. Per aquest darrer motiu va rebre els vots en contra dels dos regidors de la CUP i d'ERC, tot i apuntar que no es pot rehabilitar un edifici sense saber abans que es tarà amb ell.

Segons els serveis tècnics de l'Ajuntament que va justificar el regidor d'urbanisme, Miquel Rovira, els treballa que es duran a terme en el citat edifici municipal consistiran en la rehabilitació de la planta baixa de la torre i de les tres plantes de què consta l'edifici, la qual cosa comporta una aportació econòmica significativa, Aquest cos ho justifiquen des dels serveis tècnics argumentant que «sempre és més car rehabilitar aquest tipus d'edificis patrimonials que fer-los nous. El que realment es conserva, continuen dient els tècnics, és el valor històric o patrimonial d'aquests. En el cas que ens ocupa, la partida pressupostària que recull el projecte definitiu aprovat pel ple és de 299.000 €, una xifra econòmica que aportarà l'Ajuntament, malgrat que espera una subvenció del Ministerio de Fomento, a qui se l'hi ha demanat l'1,5% cultural que aquest organisme dedica per a la rehabilitació d'edificis patrimonials.

La idea del govern municipal de Palau respecte a l'edifici, és que, una vegada rehabilitat, les plantes del torreó que, en principi, seran plantes diàfanes, es posaran a l'abast de les diferents associacions culturals. Malgrat que el projecte ara aprovat recull un ascensor exterior de vidre, la partida pressupostaria destinada no preveu la seva la instal·lació en aquesta actuació. Segons Rovira, l'elevat cost, entre 40 i 5000 €, aconsella deixar aquest complement per l'exercici pròxim. Es preveu que les obres s'inicien el mes d'octubre i que la durada de les quals sigui d'uns sis mesos.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5