foto de la revista núm. 203
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

ABRIL
MAIG
2018
núm 203
imatge noticies3.png

Formació Dual a l'Institut Manolo Hugué de CaldesPer primera vegada, l'institut Manolo Hugué de Caldes de Montbui, ha posat en marxa la Formació Professional Dual tant al cicle superio d'Administració i Finances com en el cicle superior de Fabricació Mecànica en l'especialitat de motlles i matrius.

Segons informa l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), la iniciativa permet les pràctiques retribuïdes amb un contracte laboral —normalment bonificat o amb reduccions, com ara el de formació o el contracte a temps parcial amb vinculació formativa— o bé compensades amb una beca formativa que pren com a referència l'IPREM (537,84 euros/mes per a una jornada de 8 hores/dia o la part proporcional que escaigui).

Els alumnes han de fer almenys 970 hores a l'empresa i part d'aquestes hores (310) els són

reconegudes com si les hagués cursat al centre educatiu, per la qual cosa la càrrega lectiva es redueix a segon curs. Els alumnes, quan fan les pràctiques duals no poden fer més de 40 hores setmanals entre les destinades a l'empresa i les de l'institut.

Amb aquesta iniciativa es vol recuperar la figura de l'aprenent i el model s'inspira en l'FP alemanya, que ja n'ha demostrat l'èxit. Les empreses que estiguin interessades a acollir alumnes en règim dual poden adreçar-se directament a l'Institut Manolo Hugué (telèfon 93 865 37 62 ) i/o MARÇAL SUBIRÀS, Coordinador de Formació Professional (t8043486@xtec.cat).


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5