foto de la revista núm. 206
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2018
núm 206
imatge noticies3.png

L’Ajuntament urbanitzarà la Plaça de Mas Pla construint un aparcament amb 50 places


imatge 206_MASPLA

• Reconstrucció virtual de la plaça de Mas Pla.


Amb la intenció d'aconseguir tres objectius bàsics que consideren necessaris, el Govern municipal de Palau vol dur endavant la urbanització de la plaça de Mas Pla que ara és, en opinió dels veïns de la zona «una mena de pipicant durant la setmana i un aparcament descontrolat durant els dissabtes al matí».

La realitat d'aquestes dues afirmacions es pot constatar fàcilment donant una volta per la citada plaça i específicament els dissabtes al matí a la mateixa hora del mercat setmanal que es desenvolupa a l'esplanada del costat.

El tercer punt que volen dur a terme des del govern municipal és la urbanització real de la plaça, la qual cosa per si mateixa i amb una petita dosi de civisme ciutadà, ajudaria a posar fi als dos punts esmentats anteriorment.

Des dels serveis tècnics de la Regidoria d'Urbanisme van presentar als veïns de la zona una proposta força avançada del que consideren adient realitzar a la citada zona compresa entre els carrers Camí Reial i Passatge Salvador Brunes (Tabaquet) i entre el carrer Terradellas i Sant Miquel. En total, la reurbanització d'una superfície al voltant de 1.300 metres quadrats

Segons recull l'avantprojecte presentat, aquesta superfície estaria dividida en dues parts quasi iguals de les quals el carrer Colom que, tal i com està a l'actualitat, seguiria tallat per aquesta pastilla, faria d'eix entre ambdues. Una d'elles estaria destinada a aparcament i l'altra seria pròpiament la plaça pública de la zona de Mas Pla.

Amb la primera que serà una zona pavimentada en la què hi haurà unes cinquanta places d'aparcament, es regularia l'estacionament els dies de major demanda com podrien ser-hi els dissabtes al matí i es donaria una resposta a la reiterada demanda dels comerciants i veïns del centre del municipi, apunten des del govern municipal. L'altra part de l'actual pastilla estarà destinada pròpiament a plaça pública. Una plaça que s'intentarà, a petició dels veïns, que contingui el màxim espai de zona verda i que sigui el menys dura possible, sempre que mantingui la idea dels redactors del projecte, en Miquel Capistron arquitectes.

Tot i que el projecte d'urbanització encara no és tancat definitivament, la idea preveu unes franges verdes al voltant del recinte amb dos graons en el lateral del Camí Reial per guanyar el desnivell entre el passatge Brunes i Camí Reial. A petició dels veïns aquests graons es canviaran per un talús de terra amb verd, pràcticament a l'existent actualment.

La resta de la plaça serà, en principi, de sauló i tindrà una pèrgola amb sostre. Als dos extrems hi haurà uns bancs.

La idea dels responsables d'urbanisme és que sigui una plaça moderna el menys dura possible i que la urbanització de la zona doni resposta a aquelles tres premisses que apuntàvem al principi. Segons les previsions dels tècnics, l'obra s'iniciaria a finals d'enguany i tindran una duració aproximada de sis mesos. El pressupost que encara no és definitiu, ja que s'ha de perfilar el projecte, està al voltant dels 250.000 €. Des d'urbanisme esperen rebre (de fet, és quasi segura) una subvenció de 30.000 € de l'Àrea de Fires i Mercats de la Diputació de Barcelona, ja que la urbanització i reordenació de la zona també ajuda a potenciar el mercat setmanal.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5