foto de la revista núm. 201
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

FEBER
MARÇ
2018
núm 201
imatge noticies3.png

Els i les teixidores de Palau continuen fent metres de bufanda groga


imatge 201_BUFANDA

• Els ciutadans del CDR en plena activitat teixint la bufanda.


El moviment ciutadà que canalitza el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Palau i que cerca la llibertat dels presos polítics del procés català, vol teixir una llarga bufanda groga, una manera simbòlica i també real d'exigir l'alliberament del vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i dels expresidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament.

Per això, un grup de persones, la majoria d'elles d'edat madura a les que també s'afegeixen joves entusiastes, es reuneixen tots els dimarts i els dissabtes a la plaça de l'Ajuntament per continuar teixint la bufanda més llarga que puguin. Ho fan des del dia 4 de gener i, de moment, no s'ha fixat una data de la finalització de la bufanda ni saben fins quan continuaran reunint-se. Però si saben quants metres tenen. Fins al passat dissabte ja teníem més de 200 metres teixits d'una bufanda que té 25 cm d'amplada. I ja saben també que faran amb ella, una vegada es posi fi a la iniciativa pacífica de protesta. Amb els metres i metres que s'hagin teixit es faran bufandes d'un metro i es posaran a la venda. La recaptació anirà a parar a una guardiola o «caixa de resistència». Serà una aportació del CDR Palau als damnificats i, fins i tot, maltractats per la seva participació en el procés.

La idea original de teixir una bufanda groga i reunir-se regularment en un punt del municipi per rebutjar l'actitud, formes i decisions del govern central, va sorgir del CDR de Caldes. A la població veïna, ràpidament es van afegir altres poblacions catalanes. Palau seria una de les primeres, però hi ha moltes més. Mollet, Mataró, Santa Perpètua, Vilamajor, Parets.... són algunes d'elles i que mantenen viva aquesta iniciativa.

Per al pròxim dia 4 de març hi ha prevista una trobada de tots els grups que participen en la iniciativa. Es farà a Caldes. És com una mena d'homenatge a la població veïna, perquè fou la que va tenir la idea i la primera a posar-la en marxa. Hi haurà un dinar amb tots els participants que vulguin. Aleshores se sabrà quants metres reals de bufanda groga hi haurà teixits.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5