foto de la revista núm. 195
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2017
núm 195
imatge noticies3.png

Les obres d'ampliació de l'escorxador s'allarguen fins a la tardor


imatge 195_ESCORXADOR

• Maqueta de l'ampliació de l'escorxador.

El passat dijous, dia sis, el joves membres del centre de joves l'Escorxador de Palau van poder comprovar l'evolució i l'actual estat de les obres d'ampliació del centre que l'Ajuntament promou i que actualment s'estan duent a terme. Aquell dia es realitzava una visita d'obres en el decurs de la qual, els responsables de la firma que s'encarrega de les obres (l'Ajuntament), l'empresa responsable del projecte i l'empresa que les executa, així com altres partes (entitats) involucrades (els joves del centre), analitzaven i comprovaven si les actuacions segueixen les directrius establertes en l'acord inicial aprovat per totes les parts que intervenen a la iniciativa.

La comitiva encapçalada pel regidor d'Urbanisme, Miquel Rovira (el regidor de joventut, Marc Sanabria és fora de Palau per motius personals -s'acaba de casar i és en ple viatge de nuvis-), a qui acompanyaven els tècnics del seu departament, es completava amb els responsables del projecte i de l'empresa constructora. Tots plegats van realitzar un exhaustiu reconeixement de les obres i la seva evolució. De moment i segons va quedar palès en el decurs de la visita, tot segueix els ritmes establerts, tot i que els paràmetres inicials quan a la durada de les obres ja s'havien canviat dels inicialment previstos degut a l'aparició d'imprevistos no contemplats a l'hora de realitzar el projecte. Entre d'altres imprevistos, una canalització d'aigua que va aparèixer a dos/tres metres de diferència del punt en que estava referenciada en el plànol... amb les consegüents canvis i temps necessari per dur-los a terme. Així, el temps previst per finalitzar les obres, fixat inicialment per juliol d'enguany, s'ha hagut de posposar per a la tardor.

Aquesta decisió ja s'havia pres obligatòriament poc després d'iniciar les obres. Unes obres a realitzar que es van treure a concurs amb un pressupost inicial de 416.000€. Al concurs públic s'havien presentar una quinzena d'empreses i finalment es va adjudicar a la firma Gomintec Enginyeria i Gestió de Projectes per una xifra de 355.800€, la qual cosa representa un 14,5% per sota del valor inicial previst.

Les obres es van encetar el passat mes de d'octubre de 2016 i tenien una durada inicial de 10 mesos, tot i que, com hem apuntat abans, s'allargaran fins a la tardor degut als imprevistos en punts concrets pels que passen les canalitzacions dels serveis en aquell indret.

Èxit de gestió
Les obres en si i més concretament, la iniciativa, segons explica el regidor de Joventut, Marc Sanabria, vol satisfer una necessitat i és una resposta de l'Ajuntament a la demanada de la joventut de Palau, al menys del jovent que té l'escorxador com a punt de referència per dur a terme les seves inquietuds i/o propostes. I és que el model de desenvolupament del Centre de Joves l'Escorxador ha estat tot un èxit. Un èxit que s'ha estès a tot Catalunya i també arreu de l'Estat espanyol, fins al punt que s'ha convertit en un punt de referència per altres ajuntaments que volen impulsar un centre semblant.

El cert és que, independentment que sigui punt de referència per altres iniciatives similars, el centre de joves s'ha quedat petit des de fa temps i cal una ampliació de les dependencies actuals. Així, ja a finals de l'any 2014, l'ex regidor d'economia, Joan Segrelles presentava al ple una moció amb una partida econòmica de 416.000€ per a l'ampliació del centre de joves. Aleshores es deia que el mes important a realitzar era, entre d'altres coses, una sala de música que algú, fins i tot, va denominar com auditori (veure Alzina 165 de novembre de 2014). Malgrat la partida econòmica, el projecte final no es va aprovar fins un any després (els terrenys adjunts a l'escorxador eren privats, propietat de l'exalcaldessa, Mª Àngels Padró i havien de passar a propietat pública). Concretament es va aprovar en novembre del 2015.

Opinió dels joves
El projecte respon a les necessitats i també a les inquietuds dels joves del centre que han fet us de l'eina que en tot moment l'Ajuntament i més concretament la regidoria de joventut, ha posat al seu abast. «Hem intentat aplicar l'opinió dels joves en una mena de procés participatiu continuat, argumenta el regidor de joventut Marc Sanabria. Per això, el nou projecte que ara s'està executant recull una amplia sala de 10 metres d'amplada per 30 metres de llargària i totalment diàfana en la qual hi haurà un escenari i una tanca corredissa que permetrà ampliar i veure l'escenari des de l'ampliació. Tot i que en principi algú ho va qualificar com auditori, la sala no te la categoria de tal, entre d'altres coses perquè les butaques (cadires) no son fitxes.

A la part de dalt (pis superior) es col·locaran els actuals bucs de música que durant el període d'execució de les obres son aparcats (guardats) en un magatzem.

La iniciativa contempla també una remodelació de les actuals instal·lacions o distribució d'espais del centre de joves. Amb la finalitat de guanyar polivalència es crearan nous o diferents espais i s'utilitzaran en funció de les necessitats puntuals de cada moment o acte a desenvolupar.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5