foto de la revista núm. 194
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2017
núm 194
imatge noticies3.png

El programa d'Educació Viària de Palau entre els programes premiats per la Unió Europea


imatge 194_VIARIA

• Sortida en bicis al curs 2016-2017 de l'educació viària.

El programa d'educació viària que la policia local de Palau (imparteix) desenvolupa amb els alumnes d'educació infantil, primària, Educació Secundària Obligatòria i el Programa de Formació i Inserció (PFI) de Palau, ha estat guardonat als Premis a l'Excel·lència en Seguretat Viària (Excellence in Road Safety Awards 2017), un certamen que convoca la Comissió Europea a nivell continental a través de la Carta Europea de Seguretat Viària.

El programa impartit a Palau ha ocupat el primer lloc entre tots els municipis de l'Estat espanyol i el 18 de la Unió Europea. Al certamen s'havien presentat més de 150 iniciatives, de les quals van quedar seleccionats un centenar. En una posterior tria, el nombre es va reduir fins a les 25, essent el lloc 18è el que definitivament va assolir la iniciativa palauenca. «És molt positiu que l'educació viària d'un poble de menys de 15.000 habitants trenqui fronteres i quedi en el 18è lloc de la Unió Europea i com la millor bona pràctica d'Espanya», destaca Miguel Ángel Jimber, caporal de Mobilitat i Educació Viària de la Policia Local. L'acte d'entrega d'aquests premis es celebrarà el 26 de juny a Bucarest, Romania, si bé i en principi, no hi acudirà cap representació palauenca pels costos de desplaçament.

Des del 1989
El reconeixement ha arribat la setmana en què es tancava la 28a edició del programa d'Educació Viària d'enguany. Un programa que l'imparteix la Policia Local ja des del 1989. Ja s'estan donant casos en que pares i/o mares dels actuals alumnes ja van fer educació viària amb nosaltres quan eren petits, explica Jimber. Aquest fet, fins i tot, potencia una major relació de confiança, la qual cosa es transforma en un altre efecte positiu d'aquest programa», remarca el caporal.

Al llarg d'aquests 28 ediccions han passat un total de 2.862 alumnes d'entre 3 i 16 anys. Les accions formatives son:

Formació teòrica, Xerrades 'Game Over' de l'Institut Guttmann amb víctimes d'accidents, Obres de teatre sobre educació viària, Visites a l'empresa Jané amb demostracions de 'Crash Test', Visites a la Comissaria de la Policia Local, Sortides en bicicleta pel municipi.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5