foto de la revista núm. 197
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2017
núm 197
imatge noticies3.png

El PDeCAT deixa el govern i el PSC queda en minoria al govern municipal de Palau


imatge 197_PDECAT

• Navarro, Oliveras i Pujol, el tres regidors del PDeCAT Demòcrates.


Després dels esdeveniments viscuts al voltant del referèndum i com a conseqüència de les diferents postures mantingudes entre el PSC i el PDeCAT al llarg de tot el procés, els tres regidors d'aquesta darrera formació política (Jaume Oliveras, Jordi Pujol i Laura Navarro), han decidit deixar de formar par del govern de municipal de Palau del que fins ara formaven part amb el PSC i la regidora de Guanyem Palau.

Seguint les directrius del partit a nivell de Catalunya, els regidors palauencs del PDeCat- Demòcrates van prendre aquesta decisió en compliment del mandat de l'executiva del partit al municipi que el dilluns següent al referèndum va decidir per majoria (no per unanimitat) deixar de formar part del govern municipal. Això si, els regidors també van fer palès que deixaven de formar part del govern per les diferències ideològiques que diferencien els dos partits respecte al tema de l' independentisme de Catalunya i no per diferències en l'aplicació del Pla D'actuació Municipal (PAM) del govern municipal de Palau.

Encara que ja era de domini públic, la decisió de deixar el govern municipal la va fer pública el portaveu del grup i fins aleshores tinent d'alcalde, Jaume Oliveras en el decurs del darrer ple municipal celebrat el passat dia sis d'octubre. Fou una decisió que, donada la temperatura de la sala de plens i el propi desenvolupament del plenari, no va tenir gaire incidència aquell dia, ja que el ple va girar molt més al voltant dels esdeveniments que s'havien viscut al municipi en torn al referèndum que als temes propis del govern municipal.

És més, en un comunicat fet públic pel partit després de l'assemblea, es deixa constància que les diferències entre els dos grups municipals no son de govern, sinó purament ideològiques i en concret, es circumscriuen únicament a les postures mantingudes respecte al procés. El comunicat deixa constància que la sortida és decisió de l'assemblea i en el mateix es desitja «sort al govern que continua». És més, tot i que no ho diu explícitament, s'insinua que continuaran donant suport al govern municipal i es desitja sort al govern que continua».

La sortida dels tres membres del PDeCaT deixa l'executiu local en minoria, ja que únicament governarà amb cinc regidors del PSC i una de Guanyem Palau en un consistori format per disset regidors. El PSC i la regidora de Guanyem assumiran totes les carteres municipals.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5