foto de la revista núm. 206
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2018
núm 206
imatge noticies3.png

El nou IES de Can Periquet estarà «apte» per començar el proper curs que s’iniciarà aquest setembre


imatge 206_CANPERIQUET

• Estat actual de les obres d'ampliació del Can Periquet.

En el decurs de la darrera visita conjunta realitzada per responsables del de la Generalitat i de l'Ajuntament de Palau al nou centre escolar que el Departament d'Ensenyament està construint (ampliant) a Can Periquet, els responsables d'Ensenyament van assegurar a l'alcaldessa, Teresa Padrós i a la Regidora d'Ensenyament, Carme Cabeza, que «el nou edifici estarà enllestit a principis del curs 2018-2019».

Cabeza afegeix que l'arquitecte responsable del projecte, també confirma que l'edifici estarà acabat per l'inici del curs, tot i que (la regidora) matisa que ara «cal que el Departament garanteixi la dotació de mobiliari i de totes les eines necessàries per iniciar les classes en condicions òptimes». Cabeza però es mostra satisfeta perquè segons van comprovar visualment, s'estan incorporant al projecte definitiu la majoria de demandes que el centre, l'AMPA i l'Ajuntament havien demanat al Departament d'Ensenyament. Es refereix Cabeza a diferents aspectes i temes afavorint l'accessibilitat en els espais modulars com el gimnàs o la biblioteca per tal que «aquests espais siguin més polivalents per a la població».

Encara que Can Periquet comenci a operar com IES, cal recordar que l'edifici continuarà acollint l'actual escola fins que els nens i nenes de 5è i 6è curs finalitzin la primària. És a dir, comencen ara uns anys de transició en els quals l'escola s'anirà buidant d'alumnes mentre l'institut creixerà fins a tenir els quatre cursos d'ESO.

L'aportació econòmica de Serveis Educatius no cobreix tot el mobiliari de l'Institut Can Periquet


El Consell Escolar Municipal ha reclamat, a través d'una carta, que el CES Can Periquet pugui iniciar el curs 2018-19 «dignament».

El 3 de juliol, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va entrar per registre de Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental una carta per reclamar una dotació econòmica que permeti «que el CES Can Periquet pugui iniciar al setembre el curs 2018-19 dignament». L'enviament d'aquesta carta va ser acordat en l'última sessió del Consell Escolar Municipal, el 25 de juny.

Després de la visita institucional al centre, el passat 14 de juny, on es va poder comprovar «la qualitat de l'obra, l'amplitud de les aules i la bona evolució de la consecució de l'obra», la directora del CES Periquet va informar de la dotació econòmica rebuda per a mobiliari i material educatiu per part de Serveis Territorials d'Ensenyament. Aquesta només cobreix taules i cadires per a l'alumnat i 4 pissarres i suros, però no les taules i cadires del professorat, armaris o mobiliari i material de laboratori.

Davant aquesta situació, el Consell Escolar Municipal demana, a través d'aquesta carta, que es reconsideri l'aportació econòmica, perquè «aquestes mancances afecten directament a alumnes, professorat i famílies del centre, i també a la tasca pedagògica i educativa».


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5