foto de la revista núm. 214
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

ABRIL
MAIG
2019
núm 214
imatge noticies3.png

Palau garantirà el vot secret i accessible a les persones invidents a les pròximes eleccions municipals al maig


imatge 214_KIT-VOT-CEG

• L'actual kit de votació per a invidents.


El ple de l'Ajuntament de Palau celebrat el darrer dijous, dia 28 de març, va aprovar per unanimitat una moció mitjançant la qual es garanteix el vot secret accessible i en unes eleccions locals a les persones cegues o amb deficiència visual severa. La moció que fou presentada pel grup municipal del PDeCAT-Demòcrates va rebre el suport de la resta de grups que formen part del consistori palauenc.

Per dur endavant aquest acord, l'administració municipal haurà de confeccionar un kit específic similar al que ja s'utilitza a la resta de comicis, però que no encara està habilitat per a les eleccions municipals El kit es distribuirà entre totes aquelles persones invidents que s'adhereixin a la iniciativa i que en facin una inscripció prèvia a l'Ajuntament. Això si, hi hauran de sol·licitar-lo abans del dia 9 de maig mitjançant una instància genèrica que poden tramitar telemàticament o bé fer-ho presencialment a les oficines del Servei d'Atenció Ciutadana (SAC).

A continuació, s'encarregaran els kits amb forma de maletins que incorporaran les paperetes dels partits, cadascuna dins d'un sobre escrit en braille, i un sobre normal buit on els votants introduiran la papereta escollida, de manera que sigui impossible saber quina ha estat la seleccionada.

El dia de les eleccions, un cop s'identifiquin, personal del col·legi electoral li proporcionarà el maletí perquè procedeixi a la tria del vot ja sigui a casa seva i tornant amb la butlleta escollida o bé dins d'un espai privat habilitat al mateix col·legi electoral.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5