foto de la revista núm. 201
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

FEBER
MARÇ
2018
núm 201
imatge noticies3.png

Integrant mitjançant la llengua als interns al centre de menors l'alzina


A finals del mes de gener, el Servei Local de Català (SLC) de Palau va iniciar un any més una nova edició del Voluntariat per la Llengua (VxL) en l'àmbit de la justícia, per a la qual cosa, dos voluntaris palauencs de l'SLC visitaran mensualment el Centre Educatiu l'Alzina, centre de menors per a l'execució de qualsevol tipus de mesures fermes o cautelars en qualsevol tipus de règim ubicat al municipi palauenc.

L'objectiu que persegueix l'SCL és aconseguir incrementar les aportacions personals, individuals o comuns en les que l'idioma i el seu coneixement siguin el centre de tot plegat, és a dir, potenciar la tertúlia en català entre els joves presents, augmentar el vocabulari i la millora del llenguatge de les persones que vulguin participar en les trobades. Evidentment, l'objectiu final és d'arribar, si és possible, a la consolidació del coneixement de l'idioma català dels interns que hi participen. Les dues persones voluntàries de l'SLC organitzen essencialment grups de conversa tractant de crear un espai d'intercanvi.

Tertúlies
Les trobades o sessions entre els voluntaris del servei i els interns que s'apuntin es desenvolupen una vegada al mes. Duran aquesta primera sessió de 2018 es van organitzar tres grups diferents, ja que van participar en les sessions fins a 17 joves del centre. Les tertúlies van girar al voltant de temes suggerits pels participants en funció de les preocupacions dels interns. També sobre temes proposats pels «tutores» dels SLC i d'interès pels alumnes. Aquests temes que ells tracten a classe formen part del seu currículum escolar.

Lleugers canvis
Enguany s'han introduït alguns canvis en relació a anys anteriors decidits entre el SLC i el claustre de professors del Centre Educatiu de l'Alzina. A la primera sessió realitzada el passat dia 25 de gener ja es van introduir alguns. A tall d'exemple i a partir de l'experiència adquirida en trobades d'anys anteriors en les quals els tutors voluntaris van constatar que a darrera hora de les sessions, baixava ostensiblement la concentració i l'interes dels alumnes, les trobades enguany passen a ser de 45 minuts. Aquest i altres aspectes van provocar que l'any passat s'acabés aturant l'edició del VxL per tal de reorientar el projecte. Aquestes lleugeres modificacions han permès dur endavant l'edició d'enguany que es va iniciar a finals de gener, seguint així amb una iniciativa que es porta a terme ininterrompudament des de fa set anys.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5