foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge noticies3.png

Acte de reconeixement a l'alumnat que ha realitzat Servei Comunitari


imatge 216_SERVEI_COM

• Homenatge als alumnes que han cursat «servei comunitari» com a assignatura aquest curs escolar.


En un acte dut a terme al Teatre de la Vila el passat dimecres 5 de juny, l'alumnat de l'IES Ramon Casas i de La Marinada que ha realitzat l'assignatura curricular de Servei de Comunitari durant el curs escolar 2018-19, va rebre un homenatge i el reconeixement per part de l'Administració. I és que, aquest projecte de voluntariat vol promoure que els alumnes de secundària experimentin i protagonitzin activitats de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. El servei comunitari permet desenvolupar la competència social i ciutadana i promou valors instrumentals en l'exercici de la ciutadania: compromís, actitud crítica, responsabilitat, esforç, respecte, participació, diàleg i a més, és una oportunitat d'ús de l'aprenentatge.

Els grups A i C de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Casas i Carbó han participat en diverses iniciatives, totes englobades dintre del projecte «Apropem-nos als més grans». Ho han fet en el Punt TIC amb el projecte «Oci valuós per a la gent gran», amb Càritas en el projecte del magatzem d'aliments, a la Biblioteca Municipal, col·laborant amb el Club de lectura; i a les Escoles Bressol El Sol i Patufet, fent suport a l'hora del conte i en activitats com els berenars i la celebració del carnestoltes. Els i les alumnes de 3r d'ESO de l'escola Marinada, han dut a terme activitats al Centre «Els meus avis», en el marc del projecte intergeneracional, a Càritas col·laborant amb el Gran Recapte i el magatzem d'aliments, a les escoles bressol El Sol i Patufet han iniciat una co l·laboració amb el taller de les Arts en els seus tallers de treballs manuals infantils, a banda d'activitats i projectes de la mateixa Escola Marinada.

L'acte fou presentat per Isabel Núñez, tècnica docent del centre de recursos pedagògics dels Serveis Educatius del Vallès Occidental VIII. També van intervenir la regidora de Gent Gran, Carme Sanz i l'inspector del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Hernández. Fou important la presència de diferents representants de diversos centres i entitats del municipi.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5