foto de la revista núm. 209
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2018
núm 209
imatge noticies3.png

Nova injecció econòmica de la Diputació per finalitzar la restauració de la torre de la Casa Folch


imatge 209_FOLCH

• La torre de la Casa Foch.

La idea de redactar un projecte definitiu per a la rehabilitació i restauració de la torre Folch que va presentar l'equip de govern municipal i va aprovar ple municipal del mes de juliol abans de demanar l'ajut (subvenció) econòmica de la Diputació i del Ministeri de Cultura, ha tingut un efecte positiu. Malgrat que des del Ministeri encara no s'han pronunciat, l'organisme provincial de Barcelona ja ha respòs afirmativament i realitzarà una subvenció de 200.000 €, la qual cos permet afrontar definitivament la fase final de la restauració de la torre, segons apunta el regidor de Cultura i Urbanisme, Miquel Rovira. La subvenció és clau per acabar amb la restauració del torreó, però amb aquests 200.000 € i els 115.000 que ja s'havien assignat anteriorment, l'Ajuntament disposarà dels diners necessaris per acabar la tercera i definitiva fase d'un equipament del municipi que Rovira considera emblemàtic i en el qual i fins ara s'anava actuant i realitzant el projecte en funció de la disponibilitat econòmica de què disposàvem. D'entrada, amb aquesta injecció podrem acabar-la tota. La idea del futur ús de l'equipament encara no està totalment definida, però originalment implicarà dedicar la planta baixa a exposicions, mentre que les altres plantes podrien ser utilitzades per associacions o entitats culturals diverses. Això si, sempre reservant el despatx que utilitzava l'escriptor, perquè s'ha de mantenir i reservar pel bé ciutadà, sosté el regidor de cultura. Rovira afegeix que amb aquest impuls i la recuperació de la torre Folch es donarà u pas important per tal d'obrir l'equipament a la ciutadania i també posar a disposició de la població uns jardins preciosos amb reminiscències modernistes dels quals i fins ara no han pogut gaudir els i les palauenques, uns jardins que envolten la torre i que ja fa un temps que estan rehabilitats.

Les obres de recuperació de la Torre Folch es van iniciar l'any 14/15. Aleshores es van dur a terme obres de conservació i rehabilitació encaminades a evitar i frenar la degradació de bigues i finestres. Aquella fase va suposar una despesa de 110.000 €. L'any passat també es va destinar altra patida inicialment de 30.000 € als quals es van sumar altres 40.000 procedents d'una altra partida que, en principi, estava destinada al manteniment del Sindicat, la qual no es va materialitzar. Segons van proposar aleshores des del govern municipal i es va aprovar en sesió plenària, aquells diners es destinarien també al condicionament de la planta i la instal·lació dels lavabos de la torre Foch.

Amb aquesta darrera injecció es donaria per finalitzada la remodelació de la torre, tot i que encara mancaria un equipament final. Es tracta del necessari ascensor que s'hi ha d'instal·lar, probablement per la part de la façana exterior, la que dóna al carrer Castell. Des de l'Ajuntament confien en què sigui una de les millores que ofereixen les empreses que es presentin al concurs d'execució de les obres. Unes obres que, després de la licitació oficial prevista per finals d'any, podrien iniciar-se a principi de 2019 i que es perllongarien al llarg dels sis mesos inicialment previstos.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5