foto de la revista núm. 201
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

FEBER
MARÇ
2018
núm 201
imatge noticies3.png

Els membres de l'oficina del Síndic de Greuges intervenen a Palau en 38 actuaccions durant l'any 2017


imatge 201_TEMA

• Actuacions del Síndic de Greuges.

Durant l'any 2017, l'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya va iniciar a petició d'alguna persona del municipi palauenc un total de 38 actuacions, cinc menys que l'any anterior. D'aquelles, 17 foren simplement consultes i 17 corresponen a les queixes fetes a l'oficina del Síndic. Les dades les va fer públiques el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, el passat dia 9 en què va presentar el recull i/o informe anual de l'activitat de la seva oficina al Parlament.

Malgrat que l'informe no especifica el tema ni la matèria de cada actuació, entre altres coses per mantenir la privacitat que requereixen moltes d'elles, si les agrupa i especifica clarament tant el nombre de consultes com el de queixes en cada matèria.

En total, l'oficina del Síndic va intervenir al llarg de 2017 a la comarca del Vallès Occidental en 1.458 ocasions, de les quals,779 són queixes i 679 són consultes realitzades a l'oficina. El 36,9% d'aquestes actuacions estan relacionades amb matèria de polítiques socials (educació i recerca, infància, salut, treball); el 21% estan dintre de l'àmbit de l'administració pública i tributs, el 13,9% tenen relació amb política territorial (medi ambient i urbanisme i consum); el 19,1% amb seguretat ciutadana i justícia; i el 0,6% amb cultura i llengua.

Cal remarcar que respecte a 2016 les queixes a Palau han caigut quasi un 15% en baixar el nombre total de 23 a 16, mentre que les consultes es mantenen igual que aquell any, ja que únicament ha augmentat de 20 a 21 el nombre de consultes en les quals ha actuat l'oficina, segons recull l'informe anual. I, segons aquest mateix informe, cap d'aquestes actuacions al municipi palauenc va fer necessari el desplaçament d'algun membre de l'oficina del Síndic al municipi. Molt diferent d'altres 13 poblacions de la comarca a les que i en conjunt, es van desplaçar en més d'un centenar d'ocasions. Destaca Montcada i Reixac amb 17 desplaçaments, dels que 13 foren fruit de les queixes realitzades.

Abocador de Can Parera
A banda de les dades generals de les actuacions realitzades en global i de cada municipi més exhaustivament, el municipi palauenc també surt en altre epígraf en què l'informe incideix com fet rellevant dintre de les actuacions d'ofici que ha realitzat l'oficina. Es tracta del tema dels abocaments il·legals de pneumàtics.

Segons s'afirma a l'informe, en la demarcació de Barcelona s'han localitzat dinou zones on es dipositen residus pneumàtics de manera il·legal i incontrolada, gairebé tots dipositats en sòl no urbanitzable d'interès forestal. Entre aquests municipis en què es localitzen aquests abocadors hi ha el de Palau. Segons l'informe, l'Agència de Residus de Catalunya i el mateix ajuntament han informat que ja s'ha restituït el medi mitjançant amb la retirada dels residus. De fet, s'està referint a l'abocador a una finca per sobre del barri de Can Parera del que l'Ajuntament ja va informar ara fa un any el fi dels abocaments i de la neteja de la finca.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5