foto de la revista núm. 205
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2018
núm 205
imatge noticies3.png

La revisió cadastral duta a terme pel «Ministerio de Hacienda» reportarà més ingressos a l'Ajuntament


Enguany, l'Ajuntament de Palau ingressarà més diners dels inicialment previstos en el pressupost aprovat per dur a terme al llarg d'aquest 2018. I és que després de la darrera «regularització» del Cadastre dut a terme per l'Oficina del Cadastre del Ministerio de Hacienda, enguany s'han recaptat més impostos, la qual cosa reverirà en uns 54.000 € més per a l'Ajuntament. I, com es dóna el cas que el Ministeri aplicarà aquesta regularització amb caràcter retroactiu, és a dir, des de quatre anys enrere, la xifra que s'espera rebre, serà de 274.000 €.

Encara no fa dos anys, concretament l'any 2017, el Ministeri de Economia i Hacienda de l'Estat espanyol a través de l'Oficina del Cadastre va dur a terme un «pentinat» dels béns i finques urbanes a molts municipis, entre ells, Palau. L'objectiu, era tal com es va dir des del citat organisme del Cadastre, revisar les finques urbanes del municipi amb l'objectiu de «regularitzar elements no valorats als efectes del cobrament de l'IBI» des de l'anterior regularització.

En aquesta «regularització» sembla que van detectar moltes diferències en relació a les dades de què disposava el Ministeri. Hi van trobar alteracions i/o afegits considerables com piscines, casetes, ampliacions, etc. que no s'havien declarat per part dels propietaris. En conseqüència, amb la nova regularització s'ha incrementat l'impost dels Béns Immobles (IBI), en alguns casos, significativament i, evidentment, també en el global fins a arribar a la xifra que apuntàvem abans.

Amb tot, des de l'Ajuntament, el regidor d'Economia i Hisenda, Marc Sanabria apunta que l'Ajuntament no té res a veure en aquesta iniciativa duta a terme des de l'Oficina del Cadastre i molt menys encara en la decisió del Ministeri que la regularització s'apliqui amb caràcter retroactiu. «No és una decisió política de l'Ajuntament, sinó que respon a una reclamació d'ofici del Ministerio obligatòria legalment», remarca el regidor Sanabria.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5