foto de la revista núm. 203
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

ABRIL
MAIG
2018
núm 203
imatge noticies3.png

L'Ajuntament tanca l'exercici econòmic del passat any 2016 amb 2,9 milions de «beneficis»


imatge 203_SANABRIA

• Marc Sanabria, regidor d'economia.

Per tercer any consecutiu d'ençà que es va fer càrrec de la regidoria d'Economia, el regidor socialista tinent d'alcaldia, Marc Sanabria informava en el decurs del darrer ple municipal, celebrat el darrer dijous de marc als regidors del consistori que el tancament de l'exercici econòmic municipal de 2017 s'havia tancat amb un romanent positiu de 2,9 milions d'euros. (romanent és la paraula amb què des de la hisenda pública denominen la partida econòmica final —negativa o positiva— d'un exercici, perquè no poem utilitzar —no sona bé— la paraula beneficis o pèrdues). En realitat la xifra positiva final amb la qual es fa el tancament puja fins als 4,7 milions, però una part d'ells, concretament, milions són de dubtós cobrament. L'Ajuntament està en negociacions amb la firma Yamaha per aquest tema. En no disposar d'ells, no es poden comptabilitzar ara.

Quan a la resta, Sanabria apunta que no són diners que estiguessin destinats a iniciatives que no s'hagin realitzat. El regidor diu que la major part dels mateixos precedeixen de les plusvàlues de la venda de les instal·lacions de Mango, de les que, evidentment, no es tenia coneixement a l'hora de realitzar el pressupost per a 2017, a finals del 2016.

Quan al destí d'aquests diners, tot i que les directrius del Gobierno Central que regien fins ara no permetien realitzar inversions finalistes que generen despesa continuada, des del govern municipal creuen que si podran destinar, com ja ho van fer l'any passat, una part a la futura biblioteca. A més una nova disposició del ministeri obre el ventall i podria permetre que es destinessin a projectes, sempre que aquests es finalitzin durant aquest any i/o màxim durant 2019. L'Ajuntament actuarà en funció de l'aplicació d'aquesta nova normativa, apunta Sanabria. De totes maneres, el regidor creu que també es destinarà una part a rebaixar el deute de l'Ajuntament, malgrat que «el deute del nostre Ajuntament és relativament petita (25,4%) i està per molt per sota dels paràmetres que determina i permet el Ministeri», acaba matitzant Sanabria.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5