foto de la revista núm. 198
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2017
núm 198
imatge noticies3.png

Manifestació a BCN i acte reivindicatiu a Palau


imatge 198_MANI

• Cartells «Llibertat presos polítics» a la graderia del pavelló.

Més d'un centenar de persones es van donar cita el passat dissabte dia 11 al costat dels pavellons per agafar un dels dos autobusos que l'ANC de Palau havia llogat per desplaçar a Barcelona els palauencs i palauenques que volien prendre part a la manifestació que sota la consigna «llibertat presos polítics, som una república», es va dur a terme aquell dia en protesta per la situació de privació de llibertat que pateixen els dos Jordis i els vuit consellers.

Amb una idea clara —la protesta per la situació dels presos—i amb una consigna fitxa —el desig del seu alliberament—, unes 120 persones es van pujar a l'autobús que els va desplaçar a la capital catalana. Una vegada a Barcelona, tot i que l'expedició palauenca va quedar una mica diluïda en mig de la gran manifestació en la que, segons fons de la Guardia Urbana de Barcelona hi van prendre part unes 750.000persones, els palauencs i palauenques, van poder manifestar els seus desitjos. Foren un desitjos que van continuar expressant una vegada van tornar novament a Palau.

Acte reivindicatiu al pavelló
Una part important de l'expedició que havia anat a Barcelona, va aprofitar que a l'hora en que tornaven de la capital catalana, es desenvolupava un important esdeveniment esportiu a Palau. Es tractava del partit de la copa d'Europa femenina d'hoquei sobre patins. Un partit que disputaven al pavelló municipal dos dels grans equips continentals, el Palau i el Benfica.

La idea era aprofitar l'esdeveniment que es retransmetia per televisió, i mostrar el total desacord amb la mesura de la magistrada de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela amb els politics catalans que estan a la presó per dues interlocutòries dictades per ella. I per això, van idear dur a terme una acció similar a la que el divendres dia tres havien realitzat els espectadors que assitien al partit de bàsquet de la Lliga de Campions o Eurolliga que en el Palau Blaugrana disputaven el Barça Lassa i l' Olympiacos. Aleshores els espectadors van mostrar el seu desacord durant els 10 primers minuts de l'encontre. Els cinc minuts inicials en total silenci i els cinc minuts següents, cridant llibertat. Fou un acte molt emotiu en el que va participar la majoria dels espectadors que va sorprendre tothom durant les dues etapes en que es va dividir l'acció. Al pavelló de Palau no fou tant espectacular, ja que durant la primera part el soroll fou superior —és més fort el so de la bola/pilota en l'hoquei que en el bàsquet i eren menys gen al pavelló de Palau que al Palau Blaugrana—, però també l'acte fou emotiu, altament reivindicatiu i no menys vistós.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5