foto de la revista núm. 194
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2017
núm 194
imatge noticies3.png

L'ajuntament rebutja una moció que demanava un estudi sobre la gestió de l'aigua


En del decurs del darrer ple municipal celebrat el darrer dijous del mes de maig, es va debatre una moció sobre el model de la gestió de l'aigua al nostre municipi.

La moció defensada pel regidor de la CUP, Jordi Méndez, demanava l'elaboració d'un estudi a una entitat o ens extern i neutral que permeti valorar (els resultats) i comparar la gestió del servei. Els resultats posteriors de l'estudi (també) determinarien, si escau, el posterior model de la gestió del subministrament de l'aigua al municip a seguir (la moció especificava que aquesta gestió podria ser o realitzar-se sota tres modalitats: l'actual que és privada, la totalment pública i gestionada des de l'Ajuntament i una tercera que podria materialitzar-se amb la creació d'una empresa pública municipal). Amb els resultats a la ma i amb temps prudencial —l'actual concessió a CASSA arriba fins al 2020—, qualsevol dels casos a aplicar seria fruit del l'auditoria.

Segons Jordi Méndez, aquest estudi ho podrien fer els serveis tècnics de la Diputació de Barcelona. Aquesta diputació, en conseqüència, dona cobertura tècnica, jurídica i econòmica als ajuntaments que ho sol·liciten i que vulguin iniciar processos de internalització d'algun servei que, en aquest cas, podria demanar Palau amb un cost pràcticament zero.

La moció presentada per la CUP que també tenia el suport d'ERC, no era res més que una acció coherent i dintre de la normalitat, segons apunta Méndez. Una demanda que, fins i tot, encaixa perfectament dintre del competitiu sistema capitalista. A la moció es demanava únicament que s'endegués un estudi dels plantejaments comercials i empresarials i diferents paràmetres que actualment s'utilitzen per donar «un dels serveis bàsics —en aquest cas, l'aigua— que es dona a la societat palauenca». Clar que, en aquest cas també influeixen els aspectes socials.

La moció fou rebutjada per la majoria dels vots del govern municipal, PSC, CiU i Ganemos Palau. Segons va manifestar el seu portaveu, el regidor d'Economia Marc Sanabria, no van veure clara la seva finalitat, perquè, entre d'altres coses, l'empresa Cassa que te la concessió de distribució de l'aigua a Palau, te l'Ajuntament de Sabadell en el seu accionariat (el 10%) i, en conseqüència i, segons manifestacions del regidor, una part de l'accionariat ja és públic. Des del govern municipal consideren que obrir ara un debat sobre el futur de la gestió de l'aigua podria ser-hi positiu, tot i que és un tema recurrent en alguns municipis propers sobretot en aquells municipis en els que s'han detectat abusos en la prestació d'aquest servei tant important i que han causat greus problemàtiques tant a nivell administratiu com als propis usuaris. Però, aquest no és el cas de Palau i menys encara, diuen des del govern, no es pot pretendre que en un termini de sis mesos disposem d'un estudi extern i imparcial per a treballar per la futura nova concessió.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5