foto de la revista núm. 194
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2017
núm 194
imatge noticies3.png

El Pla Educa16, tema central del 3r Fòrum d'Educació


imatge 194_FORUM

• Assistents al Fòrum d'Educació.

Uns quarantena docents van prendre part al 3r Fòrum d'Educació de Palau, la cita anual en què la comunitat educativa del municipi posa en comú projectes, idees i inquietuds del sector. L'acte també va comptar amb la participació de Carmen Cabeza, regidora d'ensenyament i del diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet.

El principal tema del Fòrum, sense cap mena de dubta, va ser la posada en comú de les accions del Pla Local d'Educació #Educa16 que ja s'han dut a terme des de la seva implementació. Educa 16 és un document que es preveu que tingui una vigència de 16 anys. Una iniciativa que implica tot el municipi, especialment la comunitat educativa, en la millora de l'educació a la vila. Enguany és compleix el seu tercer de vigència i s'acaba el primer Pla d'Acció del document. Durant aquest temps (tres anys) s'han culminat 76 accions en els diversos eixos en què s'estructura #Educa16, que van des de la formació permanent al suport de la tasca educativa de les famílies.

El proper pla, que es vol desenvolupar durant els dos pròxims anys, preveu 70 accions més. Son accions en les què s'ha de continuar treballant i altres que encara estan per endegar. El Pla Local #Educa16 ha estat seleccionat al Banc de Bones Pràctiques de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer.

Carmen Cabeza va donar la benvinguda als i les participants, agraint la implicació i la feina compartida de totes les parts, referint-se tant la comunitat educativa com a les entitats i altres actors del municipi, a més de l'equip de la Diputació de Barcelona que va participar en l'elaboració del Pla Local d'Educació #Educa16.

El diputat del citat organisme va agrair «la feina i la implicació per l'educació» i va qualificar Palau com a «municipi capdavanter en la implantació del pla educatiu». Homet va reivindicar «l'autonomia absoluta dels centres per establir el seu projecte educatiu, que ha de ser compartit entre famílies i mestres i donar resposta a la realitat social on es troba» . Finalment, Humet va concloure que l'educació, aprendre, és quelcom que ha de passar al llarg de tota la vida».


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5