foto de la revista núm. 201
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

FEBER
MARÇ
2018
núm 201
imatge noticies3.png

L’Ajuntament assumeix el repte de la «marató d’estalvi energètic»Amb la intenció de reduir el màxim possible el consum energètic en els cinc equipaments municipals, l’Ajuntament s’ha adherit per primera vegada a la Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica que, enguany, arriba a la seva tercera edició i compta amb la participació de deu municipis.

La iniciativa té, com a primer objectiu, aconseguir un estalvi energètic del 10% (llum, aigua i gas) durant el mes de febrer. De l’1 al 28, tant els treballadors i treballadores com els usuaris i usuàries portaran a terme pràctiques i accions d’estalvi per aconseguir l’objectiu de la Marató energètica.

La regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, Lluïsa Fernández, ha explicat que «la Marató va néixer com una eina de conscienciació i de visualització de l’estalvi energètic, i comença a agafar rellevància al món local». El veritablement important és aconseguir que «aquestes pràctiques quedin a la consciència de la gent, se les emporti a casa i s’allargui l’estalvi». En els municipis on ja s’ha fet la Marató, gairebé tots han notat l’efecte d’aquestes petites pràctiques durant la resta de l’any», comenta Fernández.

La Marató d’estalvi energètic no només incidirà en l’àmbit mediambiental, sinó que també tindrà un vessant social. En la seva aposta per lluitar contra la pobresa energètica, l’Ajuntament destinarà els diners estalviats als ajuts d’emergència de la regidoria de Serveis Socials.

Els cinc equipaments municipals són el mateix edifici de l’Ajuntament, l’edifici de la comissaria de la Policia Local i del Jutjat de Pau, el Castell de Plegamans, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i Can Cortès. En ells s’instal·laran uns comptadors a les seves portes que s’actualitzaran amb el consum setmanal, tots els dijous, i indicaran la mitjana dels últims 3 anys.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5