foto de la revista núm. 209
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2018
núm 209
imatge noticies3.png

Ja es poden triar les propostes d'inversió preferides i definitives per a realitzar durant el pròxim anyDes del passat dia 5 i fins al dia 30 d'aquest mes de novembre, tots els palauencs i palauenques majors de 16 anys empadronades al municipi i que així ho desitgen podran votar tres de les 81 propostes finalistes que més els agradin per invertir els 120.000 € que el govern municipal ha decidit destinar a la partida de participació ciutadana que ja recollirà el pressupost municipal del pròxim any 2019.

Els ciutadans que participen podran triar entre les 81 propostes que han superat el filtre de la Comissió d'impuls i gestió del procés participatiu i dels serveis tècnics municipals. Aquestes 81 propostes, juntament amb les desestimades, és el resultat de la primera fase del procés participatiu de què ja informàvem la revista del passat mes d'octubre i foren presentades pels tècnics de l'empresa encarregada i l'actual tinent d'alcalde d'Economia i també de participació ciutadana, el socialista Marc Sanabria, el passat dia 30 d'octubre. L'acte de presentació de resultats i els passos següents a seguir, es va dur a terme a l'Auditori de Can Cortès davant d'una vintena de persones a les quals van lliurar la documentació amb les 79, dos més es van afegir posteriorment, propostes que complien amb les bases de la iniciativa.

Els/les ciutasdans/nes que vulguin prendre part en la votació podran decidir entre aquestes 81 opcions que des del citat acte a Can Cortès ja són públiques. Així mateix, l'actual regidor de participació ciutadana va assegurar que l'Ajuntament faria arribar als ciutadans amb la informació necessària per realitzar la votació. Segons Sanabria, la votació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) a l'edifici de l'Ajuntament, o a través del web del procés participatiu tutries.palauplegamans.cat. Cada persona podrà votar tres de les propostes que han estat seleccionades. Per poder votar solament caldrà identificar-se amb un document que acrediti la identitat de la persona, la qual ha de complir les premisses exigibles com que sigui major de 16 anys, empadronada al municipi... Segons informen des de l'Ajuntament durant la primera setmana en què va estar obert el nou període de votacions, es van rebre més de 300 propostes, ja que, aleshores, el nombre de persones que havien opinat telemàticament ja superava les 300 esmentades. No era igual el nombre de persones que ho havien fet en persona. En aquest segon cas, el nombre era realment minso al final de la primera setmana. Presencialment únicament havien dipositat la seva papereta una desena de persones.

El mes de desembre està previst presentar la proposta o propostes guanyadores. La guanyadora, és a dir, la que obtingui més vots dels veïns i veïnes, condicionarà les següents, ja que la quantitat que suposi dur a terme la primera condicionarà la resta dels 120.000 € destinats al procés de Pressupostos participatius.

Per la seva banda, la majoria de les propostes que foren desestimades a la primera fase del procés, superaven la quantitat de 120.000 € prevista (piscina, biblioteca...); Algunes d'elles no van superar el filtre perquè no responien a la condició d'inversió i, en algun cas, perquè les propostes ja estan en procés i/o es referien a actuacions que ja s'estan portant a terme. Algunes eren propostes no viables tècnicament o econòmica. En qualsevol dels casos, el regidor Sanabria va assegurar en el decurs de la presentació que es donaria resposta a totes les persones que havien realitzat una proposta i el perquè s'havia desestimat.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5