foto de la revista núm. 197
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2017
núm 197
imatge noticies3.png

Palau surt a uns quants mitjans informatius d’arreuAquests dies, abans i després de les votacions dutes a terme el passat dia 1-O, Palau ha estat punt de referència informatiu en els diferents mitjans de comunicació de l’Estat. De fet, ho ha estat de principi a fi de la campanya. Primerament va sortir a molts mitjans escrits i audiovisuals de tot l’Estat degut a la desafortunada pintada realitzada la matinada del dia 11, el dia de la Diada, a la façana de l’Ajuntament amb al·lusions a l’alcaldessa. Una pintada grafit en que es comparava l’alcaldessa Padrós amb Adolf Hitler i el règim nazi.

Qui va fer la pintada, tot i que podríem estar parlant d’un coix de front o d’un carbassaire intolerant, va aconseguir, probablement sense que aquesta fora la seva intenció, que Palau estigues des de aleshores sortint a tots els mitjans estatals que estaven contra el procés.

Per altra banda i després de les votacions del diumenge dia 1, Palau ha estat novament noticia. Aquesta vegada degut a un probable error a l’hora de fer públics els resultats oficials per part del Govern de la Generalitat. Les llistes amb les dades del referèndum sortien amb equivocacions i/o errors de transcripció que foren utilitzats per diferents mitjans de la premsa escrita i altres mitjans audiovisuals per destacar-les com anomalies i, en alguns casos, per a qualificar-les de «trampas» utilitzades per la Generalitat.

Palau és un dels municipis en els que «se han dado exageraciones entre el número de votos emitidos y el número de habitantes censados», segons diuen alguns titulars. I és que a les dades oficials fetes públiques, Palau surt com un municipi amb «un cens de 10.891 persones en que es van emetre 15.491 vots». Malgrat l’equivocació de les xifres oficials fetes públiques, les dades reals que ja hem apuntat, també les havien donat a conèixer aquell mateix dia els responsables de dur endavant la votació: Un cens d’11.003 electors dels quals van votar aquell dia 4.739 persones (un 43’07%). Ho van fer afirmativament quasi el 90%, concretament 4.245 persones, mentre que 386 (8’14%), van dir que no i 81 (1’7%), ho vam fer en blanc.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5