foto de la revista núm. 198
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2017
núm 198
imatge noticies3.png

Poc paro, algunes aturades i més concentratsLa convocatòria de vaga que es va dur a terme el passat dia vuit de novembre no va tenir gaire seguiment al municipi de Palau ja quasi la totalitat dels comerços del poble van obrir les seves portes, així com la majoria de les empreses ubicades als diferents polígons van treballar normalment, tot i que algunes ho van fer amb les portes baixades per no donar opció als piquets informatius, si és que aquets feien acte de presència. Algunes empreses van deixar llibertat als seus empleats per assistir-hi a les concentracions que es duien a terme en el seu municipi. Per la seva banda, l'Associació de Comerciants de Palau havia fet públic un comunicat en el qual deixaven palès que no estaven d'acord amb la vaga. Ho feien adherint-se a un comunicat de la PIMEC en el que aquesta organització empresarial deixava clar el seu desacord amb la vaga general, perquè, segons el comunicat, «hi ha altres mecanismes per canalitzar el malestar social, que no perjudiquin l'economia». Tot i així, l'entitat «comparteix el malestar social i reitera la seva denúncia contra les recents i desproporcionades decisions judicials de l'Audiència Nacional».

Una mica més d'incidència va tenir l'aturada en el mon escolar, tot i que els centres educatius del municipi van obrir les seves portes. El centre escolar amb major seguiment tant per la banda de l'alumnat com per part dels professors, fou el CEIP Palau. Algunes dades fetes públiques consideren que un 80% de l'alumnat va fer el seguiment de l'aturada en aquesta escola, essent l'IES el segon centre escolar que va enregistrar un seguiment major, tot i que fou petit. A la resta apanes es va notar.

Concentracions
Si la vaga no va tenir seguiment al municipi, les dues concentracions celebrades aquell dia si que van enregistrar un cert seguiment, essent la de la tarda la que va assolir un major nombre de persones. Prop de 200 persones es van donar cita a la plaça de l'Ajuntament per, entre altres reivindicacions, demanar l'alliberament o sortida de la presó dels detinguts líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, així com la posada en llibertat del Vicepresident del Govern, Oriol Junqueras i de la resta de consellers. Després de la lectura dels manifest que va realitzar la presidenta de l'ANC de Palau, Núria Solà (també del CDR i Talula per la Democràcia), els allà reunits van realitzar una marxa lenta per l'Avinguda Catalunya, fins a la rotonda direcció Caldes amb la consegüent paralització del trànsit. Similar havia estat l'acte del matí en el que hi van participar un nombre inferior de persones. Cal ressenyar la constant participació al llarg de tot el dia del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Palau que fou molt actiu des de primeres hores de la matinada i durant tota la jornada. Molts del seus integrants van participar en els diferents talls de vies com la C-59 i fonamentalment de l'AP-7 juntament amb altres de diferents poblacions del Vallès des de primera hora del matí.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5