foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge noticies3.png

Fins a quatre grups municipals queden fora del nou consistori


imatge 216_NO

• Les formacions que han quedat fora de l'alcaldia, més el PP que no s'ha presentat.


A banda del canvi de les persones que dirigiran els destins de l'ajuntament durant els pròxims quatre anys (canvi d'alcalde i, en conseqüència, també de govern municipal), fruit del resultat de les eleccions municipals passades, la composició del nou consistori municipal experimentarà una transformació significativa quan als components i diferirà substancialment respecte el nombre de grups municipals que han format part del consistori durant d'aquests quatre anys anteriors.

Dels vuit grups i els dos regidors no adscrits de l'anterior, el nou consistori estarà format únicament per cinc grups municipals que representen cinc formacions (ERC, PSC, JxCat, C's i Primàries).

I és que els resultats han deixat fora fins a quatre grups municipals, uns que podíem denominar tradicionals (PP i ICV), altres que foren producte d'una única legislatura (Ganemos Palau i la CUP) i dos regidors que actuaven com grup municipal tot i que havien deixat de formar part de la candidatura municipal en la qual s'havien presentat, Miquel Truyols per ERC i José Luis Heras per Ganemos Palau. Quan al Partit Popular, cal dir i ja informàvem l'anterior Alzina, que no es va presentar a les eleccions (vegeu Alzina 215, de 15 de maig).

La resta de formacions que han quedat fora del consistori podríem apuntar que han patit el reiterat i històric problema que pateix l'esquerra en general: la divisió. Totes les formacions que han quedat fora del consistori són, per definició, d'esquerres, amb la qual cosa i, per una banda, es pot afirmar que l'augment de participació ha perjudicat de manera important la banda esquerra del consistori. Però ICV que ara es presentava sota les sigles En Comú Palau, Podem i Ganemos Palau, tres formacions que podien denominar com esquerra tradicional, han quedat sense representació per un problema de divisió de l'electorat i, probablement, també per un problema d'ego personal. Aquesta divisió del mateix segment no ha permès a cap dels tres d'arribar al 5% necessari per assolir un acte de regidor/ra, els dos primers per pocs vots i el tercer per força més, ja que únicament va obtenir 98 paperetes. La quarta formació, també d'esquerres, però independentista que fins ara tenia un regidor i que s'ha quedat sense representació, és la CUP.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5