foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge noticies3.png

ERC guanya les eleccions, triplica el nombre de regidors i es fa amb l'alcaldia de Palau


imatge 216_GOVERN

• El nou consistori de Palau-solità i Plegamans.


Malgrat les bones expectatives electorals que, segons la tendència generalitzada, vaticinaven un bon resultat de la formació ERC en les darreres municipals celebrades el passat 26 de maig, ningú preveia que els resultats obtinguts finalment per la candidatura encapçalava per l'Oriol Lozano fossin tan espectaculars com finalment han estat els assolits per la formació republicana.

El salt quantitatiu final es tradueix en fites que podem qualificar d'històriques. Per primer cop des de la democràcia, ERC guanya unes eleccions municipals a Palau. Desbanca en aquest aspecte el PSC que portava sis comicis seguits essent el partit més votat en unes municipals. També s'emporta l'alcaldia, tot i que el partit liderat per Marc Sanàbria (PSC) ha aconseguit els mateixos regidors que tenia fins ara i ha recollit 430 vots més que a les eleccions municipals de fa quatre anys.

Malgrat els 400 vots més que en 2015, el preu que paga el PSC amb aquests resultats és molt car. I no és per demèrit del PSC, sinò com a conseqüència dels notables resultats assolits per ERC perquè els grans resultats amb més de 1.100 vots més que a les eleccions de 2015, serveixen ERC per treure del govern el PSC.

Un altre aspecte a destacar perquè també marca tendència és que la candidatura guanyadora ha multiplicat per tres la seva representació al consistori i passa de dues actes assolides fa quatre anys a sis membres en aquesta nova etapa política que ara s'inicia. Tot, és el fruit de rebre 1.947 vots dels i de les paleuenques o un 27,1% de l'electorat, la qual cosa representa un augment d'un 13,5% més que fa quatre anys. Amb aquests notables resultats, ERC es veu gratificada amb l'alcaldia i el també amb el govern de Palau.

Els altres tres grups polítics que han aconseguit representació i, per tant, que també formaran part del nou consistori que va prendre possessió el dissabte dia 15, Junts per Palau (J x P), Ciudadanos (Cs) i Primàries, també han augmentat en nombre de vots aquestes eleccions respecte a 2015, però ni la candidatura que encapçala Laura Navarro (+ 83) ni la que lidera en Joan Martínez (+ 299 vots) han tret profit de l'augment. Segueixen amb el mateix nombre d'actes, dos i tres, respectivament. Quan a Primàries cal dir que era la primera vegada que es presentaven. Els vots aconseguits permetran que la Núria Solà formi part del nou consistori.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5