foto de la revista núm. 208
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2018
núm 208
imatge noticies3.png

Actes commemoratius de l'1-O


El passat dia 30 de setembre es va dur a terme durant tot el dia una sèrie d'actes amb motiu de l'aniversari de l'1O. Durant el dia es van anar desenvolupant els actes, pràcticament tots ells a l'interior de l'Institut Ramon Casas i Carbó, centre pel qual els palauencs i palauenques van anar passant i amb la seva visita testimonial van mostrar el seu suport a una iniciativa simpàtica, però també reivindicativa, ja que tenia els dos aspectes bàsics i també diferents. Per una banda el reivindicatiu amb la contínua reproducció d'un documental/vídeo dels esdeveniments viscuts a Palau durant el referèndum de fa un any. «La gent venia i seia còmodament a veure'l», diu la presidenta de l'ANC a Palau, Núria Solà. «Algunes persones s'emocionaven en veure les imatges, en veure com s'havia assolit al nostre municipi un objectiu sense patir cap incident i vam aconseguir realitzar la votació, la qual fou un èxit, malgrat els impediments», apunta Solà.

Per altra banda i aquesta més lúdica, al voltant d'un centenar de persones van portar la seva carmanyola i es van sumar per dinar tots plegats.

Els actes del dia 30 van tenir continuïtat l'endemà, l'1 d'octubre en què si realment es complia l'aniversari de les votacions. De bon matí, el CDR de Palau va prendre part en una de les accions més comentades d'aquell dia. De bona hora van participar en el bloqueig dels accessos al Centre Intermodal de Mercaderies (CIM) del Vallès, el qual restaria inoperatiu durant tres hores.

A la tarda/nit, unes 200 persones es van donar cita a la plaça de la vila per, posteriorment, dirigir-se caminant fins a l'Institut Ramon Casas. L'objectiu era reivindicar l'esperit de l'1O, dit d'altra manera, per la república i la llibertat dels presos. L'IES fou el punt on un any abans es va dur a terme el recompte dels vots del referèndum i més de 2000 persones s'havien donat cita per gaudir d'aquell moment i del triomf del referèndum a Palau. Enguany el nombre de persones era inferior, però en tots dos casos, persones que van «mostrar en tot moment el seu civisme i convicció i que reivindiquen el que mai s'hauria de posar en qüestió, el dret a votar en llibertat», assegura amb contundència la presidenta de l'ANC.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5