foto de la revista núm. 209
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2018
núm 209
imatge noticies3.png

El Govern municipal congela les taxes i augmenta les bonificacions fiscals a les famílies més necessitades


Una vegada més, i van ja diversos anys consecutius, el govern municipal i, per extensió, tot el consistori de l'Ajuntament de Palau ha optat per mantenir durant el pròxim exercici de 2019 les mateixes taxes i els mateixos impostos municipals que regiran enguany. La proposta d'increment zero presentada pel portaveu socialista i tinent d'alcalde d'Economia, Marc Sanabria fou aprovada en el decurs del darrer ple municipal ordinari del passat mes d'octubre amb els vots del seu partit, el PSC, de Guanyem Palau i del PDeCAT que, de manera un pèl sorprenent, es va afegir a la proposta del govern municipal. Això si, el portaveu d'aquest últim partit, Jaume Oliveras va deixar clar que la proposta de mantenir les taxes responia a l'acord assolit a principi de legislatura entre el PSC i CiU, moment en el qual CiU, ara PDeCat, formava part també del govern municipal.

La congelació de les taxes fou el fill conductor del debat. Va servir justificar la proposta a Sanabria qui va afegir que la congelació de les taxes i la incorporació de noves bonificacions fiscals són dues decisions que ajudaran moltes persones i famílies palauenques a fer front a les seves necessitats quotidianes. Alguns portaveus dels grups municipals que es van abstenir i/o que van votar en contra van agafar-se precisament a aquest argument per tal de justificar el seu vot. Uns, argumentant que el manteniment de les taxes afavoreix les classes amb major poder adquisitiu i, altres, argumentant que (les taxes i les bonificacions) es podrien rebaixar i/o augmentar encara més, respectivament. La veritat és que ningú va aportar idees concretes que es poguessin materialitzar i/o propostes que es poguessin votar com a alternativa més positiva a la que presentava a votació el regidor i tinent d'alcalde d'Economia.

Noves bonificacions fiscals
Entre les bonificacions econòmiques a les quals moltes famílies palauenques poden optar durant l'any 2019 en funció de les noves ordenances fiscals aprovades, cal destacar algunes d'elles. Per exemple, la bonificació de la qual podran gaudir aquelles famílies amb possessió d'un vehicle de tracció mecànica «bi o tri-combustibles de gas natural o gasos liquats del petroli (auto gas), amb unes emissions inferiors a 120 g de CO2/km. Tindran una bonificació del 75%». D'un percentatge igual també gaudiran els vehicles de propulsió elèctrica pura o híbrids endollables, els vehicles de propulsió híbrida electricitat/benzina o electricitat/gasoil, els vehicles de propulsió híbrida endollables amb capacitat de tracció elèctrica al 100% mitjançant bateries, amb emissions inferiors a 120 g de CO2/km.

Cal ressenyar que en el tema de la recollida de residus també hi ha reduccions substancials. Per exemple, una reducció del 10% pels contribuents que realitzin una correcta recollida porta a porta de la fracció orgànica.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5