foto de la revista núm. 198
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2017
núm 198
imatge noticies3.png

El Ple Municipal aprova el pressupost del 2018


imatge 198_SANABRIA

• El regidor d'economia, Marc Sanabria.

Tal i com ja avançaven a l'Alzina del mes passat, el Ple ordinari Municipal celebrat el 26 d'octubre, va aprovar provisionalment el pressupost per al 2018, un pressupost que quasi arriba als 17.000€, concretament 16.993.866,04€, la qual cosa representa un 0,9% més que enguany.

Com apuntaven també el passat mes, el pressupost aprovat recull entre els eixos de treball, el creixement de les partides de serveis socials, la continuació de les polítiques d'inversió i manteniment de l'espai públic «a tots els barris», i el manteniment i ampliació.

Sanabria va desgranar també algunes de les xifres, destacant l'estalvi net que es genera com a resultat de la diferència entre ingressos i despeses corrents, «148.000€ que destinarem a inversions». En referència a aquesta partida que al 2018 cau en uns 100.000 euros, el regidor sosté que «continuarem fent feina als barris, a l'espai públic, a parcs i jardins i a diferents equipaments». Per tant, afegeix, «la capacitat inversora de l'Ajuntament «no es veurà trastocada, degut a la bona capacitat econòmic financera del consistori.

Segons el regidor, actualment es disposa d'un milió d'euros del pressupost nou del 2018; i el mig milió d'euros de la nova biblioteca, etc. Tot plegat reafirmat també pel baix nivell d'endeutament del consistori palauenc que Sanabria preveu que acabi l'any en el 27,41%. Aquest paràmetre és «un dels més baixos en comparació amb altres municipis de la comarca».

El pressupost fou aprovat amb 9 vots a favor, PSC (5), Ganemos Palau (1) i PDeCAT-Demòcrates (3). En canvi, ERC (1), ICV (1) i PP (1) van votar en contra i . C's (2) i el regidor no adscrit Miquel Truyols es van abstenir.

Taxes
A la mateixa sessió ordinària també va rebre el vist i plau la proposta de taxes municipals realitzada per l'equip de govern socialista que, segons el regidor d'Economia, Marc Sanabria, no experimenten cap pujada.

«Segueixen congelades les taxes, la qual cosa respon a la voluntat de l'equip de govern d'intentar mantenir els serveis i/o augmentar-los, si és possible, sense incrementar la pressió fiscal», afegeix el regidor socialista. Sanabria apunta que es modifiquen algunes ordenances [sis en total] per adaptar-les tècnicament a les noves normatives.

Les ordenances fiscals suposen el 70% dels ingressos de l'Ajuntament.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5