foto de la revista núm. 206
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2018
núm 206
imatge noticies3.png

Una fuita d’amoníac a planta de La Menorquina desencadena una relativa alarma en el veinat més pròxim


imatge 206_MENORQUINA1

• Els primers moments van ser de molta activitat.


El passat dia 25 de juny, a darrera hora de la tarda, les alarmes van saltar al municipi de Palau quan Protecció Civil de la Generalitat va activar l'Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per una fuita d'amoníac a les instal·lacions que l'empresa Farggi— Menorquina té a Palau. La fuita es va produir al voltant de les 19 h, quan es va trencar una canonada dels dipòsits d'amoníac, gas que s'utilitza com a refrigerant, a la zona de congeladors de la fàbrica.

L'amoníac és un producte tòxic que en petites concentracions pot provocar coïssor als ulls i irritacions a la gola, per la qual cosa, tant protecció civil, com la policia municipal de Palau van recomanar no apropar-se a la zona de l'incident. Però, tot i aquestes recomanacions i de conèixer les potencials conseqüències, un total d'11 persones, entre les quals hi havia agents de Policia Local i personal de l'empresa, foren ateses per molèsties i també donades d'alta in situ pels serveis del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que s'hi havien desplaçat a la zona.

Fins a la planta es van desplaçar onze vehicles dels Bombers de la Generalitat, amb una trentena d'efectius, entre les quals hi havia el Furgó de Risc Químic, el Furgó d'Equips Respiratoris, camions d'aigua i vehicles lleugers de coordinació i comandament. No cal dir que en tot plegat va tenir un paper destacat la Policia Local que va treballar amb Mossos d'Esquadra i va crear un perímetre de seguretat al voltant de les instal·lacions i va recomanar els veïns més pròxims a la zona, sobretot a Can Maiol, confinar-se a l'interior de casa seva, ja que es tracta d'un gas irritant de les vies aèries i digestives que pot provocar coïssor als ulls i irritacions a la gola.

Desprès d'abatre el núvol d'amoníac amb aigua (la major part de la qual es va recollir a la depuradora de l'empresa, però una petita part fou a parar a la xarxa de clavegueram per la qual cosa es va alertar l'Agència Catalana de l'Aigua, tot i que no va haver-hi cap afectació), es va procedir a reparar la fuita a la xarxa, la qual va quedar totalment operativa a l'1,30 de la matinada.

Un cop feta la recàrrega, dels cinc dipòsits de 3.000 litres, l'empresa va reprendre l'activitat l'endemà a l'incident.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5