foto de la revista núm. 208
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2018
núm 208
imatge noticies3.png

Jornada participativa per definir els usos de la nova biblioteca de la vilaDins del procés participatiu que ha posat en marxa l'Ajuntament de Palau, per definir els usos dels diferents espais de la nova Biblioteca Municipal, que es construirà a l'avinguda Nostra Senyora de Montserrat, una trentena de persones es van donar cita el passat dia 6 d'octubre al centre recreatiu per prendre part en el taller-debat del procés participatiu denominat «L'ànima de la nova Biblioteca Municipal». L'objectiu d'aquest taller era recollir les expectatives i necessitats de les futures persones usuàries de l'equipament. Fou un acte obert a tothom, veïns i veïnes, associacions, col•lectius, escoles, entitats, etc., les reflexions i propostes dels quals s'afegiran a les opinions recollides mitjançant l'enquesta en línia, que restava oberta fins al dia 14 d'octubre.

Dels diferents tallers van sortir idees i propostes. Del taller denominat Mapa de Gulliver, que consisteix a recollir els avantatges i inconvenients dels accessos i espais exteriors del nou equipament i la mobilitat, es van sol·licitar la creació d'aparcaments per a bicicletes i vehicles, un fàcil accés a peu, la instal·lació d'una bona senyalització exterior i tenir en compte la seguretat de la zona.

Al taller «L'espai dels nostres somnis» es va plantejar com hauria de ser l'equipament que pugui encabir les diverses necessitats, interessos i desitjos d'una població diversa com la de Palau. Els i les participants van poder imaginar-se a l'interior de la nova Biblioteca i, a partir d'aquí, generar situacions col·lectives per poder organitzar espais i conviure amb les dinàmiques individuals.

En el tercer taller denominat «Espais i necessitats», es va intentar definir l'espai per tal de satisfer les necessitats de les persones participants i reconèixer els serveis indispensables. A més de descriure els usos i les necessitats de cadascun d'ells, també es va treballar el percentatge d'aquests respecte del volum total de la construcció. Gràcies a aquestes dades, podrem conèixer i delimitar l'espai dedicat a cadascun dels àmbits proposats.

La jornada va comptar amb la presència dels regidors de Cultura, Miquel Rovira, i de Participació, Marc Sanabria. L'equip d'arquitectes municipals va ser l'encarregat de la presentació del projecte guanyador de Brullet-De Luna Arquitectes, incidint amb detalls com la façana de l'edifici, els materials, la ubicació, la seva capacitat, etc. La maqueta, els plànols i la informació general del projecte s'exposen a la Masia de Can Cortès.

El mètode de participació utilitzat durant la jornada va ser a través de diferents tallers i ponències, en les quals van participar una trentena de persones.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5