foto de la revista núm. 208
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2018
núm 208
imatge noticies3.png

El jardí dels sentits de Residencial Palau


imatge 208_JARDI

• Vista general del jardí a l'àmplia terrassa del Residencial Palau.


Una residència per a la gent gran que vulgui ser-hi referent en el sector, a banda de complir amb els serveis bàsics i obligatoris que determina la normativa vigent, ha de tractar també de posar a l'abast dels seus interns altres ingredients que incrementen la comoditat i el benestar de la seva estada. En definitiva, aconseguir que l'estada de l'intern sigui més completa i plaent. Per això s'ha de dotar l'equipament de diferents espais que, sense ser-hi necessaris, ajudin a omplir de manera satisfactòria el dia a dia dels seus usuaris i els seus visitants.

En aquest aspecte els espais a l'aire lliure són un element bàsic en un centre com és Residencial Palau, la residència de gent gran del municipi que s'ha convertit en un referent en el sector amb més d'un centenar d'homes i dones que han triat aquest centre palauenc per gaudir del seu temps.

A Residencial Palau han creat un espai lliure, un oasi d'oxigen per als interns i les seves famílies. Es tracta d'un espai verde ubicat a la terrassa de la primera planta amb uns 600 metres quadrats en la que s'ha dissenyat un jardí. És el jardí dels sentits, un espai ple de plantes i flors, rodejat de natura i des del qual es pot gaudir d'unes espectaculars vistes.

El disseny, a banda de complir amb aquells aspectes de comoditat, etc., dels quals parlàvem al principi, també reuneix altres com el la seguretat, aspecte prioritari pels responsables de RP i que mereixen els usuaris, ja siguin aquests els interns o els seus visitants.

El jardí dels sentits és d'inspiració rústica. Una gran part de la seva superfície l'ocupen els parterres perfectament distribuïts al llarg i ample de l'espai. Són uns parterres elevats per evitar caigudes. Uns parterres en els quals viu una gran diversitat de plantes que desprenen diferents olors, la qual cosa permet l'estimulació dels records, afegeixen els responsables d'aquest jardí creat bàsicament amb la finalitat d'estimular els sentits dels seus usuaris. Al centre de la terrassa hi trobem també un petit estanc amb tres fonts amb diferents sons per relaxar l'ambient. Si els usuaris volen també poden gaudir del sol sota una àmplia pèrgola amb una malla que trenca els raigs solars.

No cal dir que el terra és perfectament pla, sense ranures per tal que els residents puguin realitzar recorreguts sense por a caure. I és que la seguretat de les persones és un puntal bàsic en Resiencial Palau i, en conseqüència, el jardí dels sentits també; des de l'entrada d'accés fins a tota la tanca de vidre de seguretat transparent que envolta tot l'entorn del jardí dels sentits.

La transparència d'aquesta tanca permet que els usuaris puguin gaudir de la gran panoràmica que s'escampa al llarg i ample dels municipis de Santa Perpetua, Polinyà, Sentmenat i, evidentment, Palau. L'alçada des de la primera planta permet aquesta visió als usuaris sense necessitat d'aixecar-se del seu seient.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5