foto de la revista núm. 197
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2017
núm 197
imatge noticies3.png

Acord als centres de La Menorquina



La pau laboral ha tornat aquesta passada setmana al grup industrial Lacrem amb plantes laborals al districte de Poble Nou (Barcelona), Palau i Santa Perpètua, després que la direcció del grup i els treballadors arribessin a un acord laboral i social.

L'acord assolit per les dues parts te com premissa més important el tancament de la planta que el grup empresarial te al barri de Poblenou, planta que ja no va obrir les portes des d'aquest passat dilluns, dia 15. Això si, els treballadors del citat centre de producció que no estiguin afectats per l' Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), s'incorporaran a la planta de producció de Palau i al centre de Santa Perpètua, els empleats a les oficines.

De fet, l'acord que va fer públic per la direcció de Lacrem el passat dijous, dia 12, fou referendat pel 85% de la plantilla. Segons l'empresa, l'acord recull finalment algunes de les aspiracions dels treballadors com la reducció del nombre de treballadores inicialment previstos. El nombre cau de 153 a 126, és a dir, baixa de 77 a 49 el nombre total d'acomiadaments directes (amortitzacions de llocs de treball, segons el comunicat,) i la conversió de 76 llocs de treball amb contracte indefinit a temps complert a contractes fitxes discontinus a criteri de voluntarietat. (29 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats).

El grup industrial Farga (Lacrem) que fabrica els gelats Farggi a la planta que tenia al barri de Poblenou de Barcelona, va adquirir La menorquina amb planta de producció a Palau i centre d'oficines a Santa Perpètua. La incorporació va generar, segons l'empresa, una sobreproducció que feia necessari una regulació de personal del grup per la qual cosa va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació. Un ERO que inicialment afectava 153 treballadors dels 665 que te repartits pels tres centres laborals i que finalment ha afectat a 125. Per aconseguir aquest i altres menys significatives, però importants, els treballadors van pressionar l'empresa amb aturades i mobilitzacions que van rebre el suport dels municipis afectats, Palau, Santa Perpètua i Polinyà, en les persones de les seves alcaldesses, Teresa Padrós, Isabel Garcia i el alcalde, Javier Silva, respectivament.

A l'actualitat el Grup Farga te una quota de mercat de gelats d'un 20% i el negoci global del grup supera els 140 milions de facturació de les marques Farggi i Menorquina, i també de la cadena de botigues Farggi Café i Farga (més de 60, entre pròpies i franquiciades).

Cal dir que la planta ara tancada del districte de Poblenou és la ja llunyana planta que Frigo havia obert l'any 1927 i que ara és en mans d'un grup inversor que, segons informacions relacionades amb l'adquisició de La Manorquina el passat mes d'abril, l'ha va adquirir per 25 milions d'euros.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5