foto de la revista núm. 212
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

FEBRER
MARÇ
2019
núm 212
imatge noticies3.png

El Síndic de Greuges intervé a Palau en 26 actuacions al llarg de l'any 2018 entre queixes i consultes


imatge 212_SINDIC

• Gràfic de les actuacions del Síndic de Greuges a la comarca.


Durant l'any 2018 i a petició d'alguna persona de Palau, l'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya va iniciar al municipi palauenc un total de 26 actuacions, 12 menys de les que havia intervingut l'any anterior. Del total d'aquelles, 7 foren simplement consultes i 19 corresponen a les queixes fetes a l'oficina del Síndic.

Aquestes dades i moltes altres corresponents a la resta de Catalunya les recull l'informe anual de l'activitat de l'oficina del síndic que el síndic Rafael Ribó va lliurar al president del Parlament, Roger Torrent el passat dilluns dia 11 de febrer.

Malgrat que l'informe lliurat no especifica el tema ni la matèria de cada actuació, entre altres coses per mantenir la privacitat que requereixen moltes d'elles, el document recull les actuacions més rellevants dutes a terme i les xifres més destacades amb relació a la tasca de defensa dels drets encomanada a la institució.

El document ambé les agrupa i especifica clarament tant al nombre de consultes com el de queixes en cada matèria.

En total, l'oficina del Síndic va rebre al llarg de 2018 un total de 10.495 queixes procedents de 14.000 persones. D'aquestes xifres globals a Catalunya, 1980 foren actuacions realitzades a la comarca del Vallès Occidental, essent les dues capitals de la comarca, Terrassa i Sabadell amb 358 i 353 actuacions, respectivament, les que major nombre d'intervencions de l'oficina del síndic van requerir. De les actuacions a la comarca, l'informe recull que el nombre més gran d'intervencions es deuen a aspectes relacionats amb temes socials, un 65% a petició de les dones i un 35 d'homes.

Quant al municipi palauenc, cal ressenyar el descens dels darrers anys pel nombre d'intervencions del síndic a Palau. Des de l'any 2015, any en què el nombre es va enfilar fins a les 69 intervencions amb 35 i 34 queixes i consultes, respectivament, les intervencions de l'oficina d'en Ribó han anat baixant durant els anys 16, 17 i ara també el 18. En l'any 2016 van caure fins a 43 (23 i 20) i el 2017 van baixar novament, fins a 38 (21 i 17). Ara s'han registrat aquests resultats amb un total de 26 actuacions de les quals, 19 són queixes i 7 són consultes.

Cal remarcar que durant el passat any, segons aquest mateix informe, per a cap d'aquestes actuacions a Palau fou necessari el desplaçament d'algun membre de l'oficina del Síndic al municipi.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5