foto de la revista núm. 198
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

NOVEMBRE
DESEMBRE
2017
núm 198
imatge noticies3.png

La Fira del formatge i el vi tanca amb una espectacular afluència de públic


«Serà una festa amb la gastronomia com a fil conductor a la qual animem tothom que vingui a gaudir-ne i conèixer el nostre poble, perquè tot i que hi haurà formatges i vins de tot arreu, també hi haurà de kilòmetre 0 i paradistes locals», deia dies abans de la fira o Festival del Formatge i el Vi de la regidora de Fires i Mercats, Carme Sanz.

La regidora que per primera vegada es responsabilitzava de l'organització de la fira/festival del formatge i del vi desprès de la nova distribució del cartapaci municipal del que informaven el passat mes d'octubre, deia aquestes frases abans de l'esdeveniment. Eren unes frases que podrien haver estat un fracàs si la societat palauenca i molta que va venir d'alteres poblacions del voltant, no hagués respòs a la crida i/o a la iniciativa que, una vegada més i ja és la tercera, va organitzar la regidoria de Fires i Mercats.

L'èxit de l'esdeveniment fou clar amb una més que nombrosa afluència de públic en conjunt i especialment el dissabte a la tarda i el diumenge al mig dia, essent aquest últim el moment culminant fins al punt que la gent omplia de gom a gom l'àrea que ocupaven les parades i la resta d'instal·lacions del festival ubicades al voltant de l'Ajuntament, àrea de vianants i plaça Onze de Setembre. El dissabte fou una mica més fluix. Diverses causes o esdeveniments com el mercat setmanal al mati, la manifestació a Barcelona i el gran partit d'hoquei a la tarda, podrien haver influït.

La regidora de Fires i Festes, Carme Sanz, no amaga la seva satisfacció per aquesta acollida ciutadana i qualifica «l'afluència de gent durant el diumenge d' espectacular». Fins i tot, malgrat la dificultat de saber dades reials, la regidora apunta una dada que podria servir d'indicador. Es van esgotar les 1.500 copes de vi serigrafiades amb el logotip del festival que podien adquirir els visitants.

La cosa no era per a menys, hi havia on triar i que mirar. Hi eren presents una vintena de productors de formatges de tota mena i arribats de diferents indrets del territori, de nacionals i internacionals, d'indrets com França, Suïssa, Holanda, Itàlia... i també de la Manxa, País Basc, Balears, Catalunya... Al costat de les parades de formatges també hi havia punts de tats i venda en els que el vi era el principal exponent. Vins de diferents DO que es podien tastar, així com les tapes kilòmetre 0, etc.

Pel que fa a les activitats culturals i lúdiques, destaca la música en directe dels grups The Brand, S'Temple Bar, així com sessions de DJ, que oferirà música a la carta i al gust de les demandes de les persones que s'hi acostin. Els nens i nenes podran gaudir durant tot el festival d'activitats infantils: la Barca víkinga, tallers creatius i gastronòmics, concurs de munyir la cabra, pintacares i tatuatges...


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5