foto de la revista núm. 206
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JULIOL
AGOST
2018
núm 206
imatge noticies3.png

En setembre s’iniciarà el procés participatiu popular per prioritzar les inversions del pròxim any


Enguany, els palauencs i palauenques que així ho desitgen podran incidir i prioritzar les inversions que durà a terme l'Ajuntament o, dit d'altra manera, escollir en què projecte o iniciativa invertirà l'Ajuntament la partida de 120.000 € que destina al capítol VI (inversions) en el pressupost de l'any pròxim.

Per això, l'Ajuntament iniciarà els primers dies del pròxim mes de setembre —fins al set d'octubre— un procés participatiu en el qual podrà intervenir tothom que vulgui prendre part i decidir amb la seva aportació o vot, entre un nombre de possibles iniciatives a realitzar duran el següent exercici econòmic. Unes Iniciatives que, per si soles o en conjunt, no superaran la xifra abans esmentada de 120.000 €, una quantitat que representa aproximadament el 10% del pressupost d'inversions, segons el regidor d'Economia, Marc Sanabria.

Altres premisses que han de complir les propostes són aspectes bàsics, com que siguin de competència municipal, que no provoquin exclusió social, que no es refereixin a actuacions que ja s'estiguin duent a terme o que siguin viables tècnicament i que no contradiguin l'ordre jurídic.

Després de les propostes votades i presentades pels ciutadans/nes, la qual cosa es pot fer fins al dia set d'octubre, s'iniciarà un procés d'anàlisi que durarà fins finals d'aquell mes. Les propostes finals seran presentades públicament en una conferència prevista en principi pel mes de novembre en un acte obert a tota la ciutadania. La votació de les propostes finals es podrà realitzar des del 5 fins al 31 de novembre i ho podran fer els majors de 16 anys que estiguin empadronats a Palau. Es podrà votar per via presencial o telemàtica.

El regidor que sempre ha estat un defensor del procés participatiu —també és regidor de participació ciutadana—, sosté que aquest és (serà) el primer procés seriós que es fa a Palau. Abans s'havien realitzat algunes aproximacions, com la que es va dur a terme fa dos anys enrera, però en la consulta no es va posar una xifra límit i la gent va optar per iniciatives que l'Ajuntament no podia dur a terme, entre altres coses, per manca de capacitat econòmica. Aquest procés és similar al que estan impulsant altres ajuntaments de la comarca, assegura el regidor de participació ciutadana.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5