foto de la revista núm. 201
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

FEBER
MARÇ
2018
núm 201
imatge noticies3.png

El Carnestoltes 2018 desafia el fred i omple els carrers de Palau de color i il·lusió


imatge 201_CARNAVAL2

• La comparsa més colorida de la rua.

A Can Cortès es van donar cita tots els integrants de les diferents comparses que es van apuntar a passar l'examen (les que estaven inscrites al Concurs de Carrosses) dels membres del jurat, integrat per l'Associació Taller de les Arts. Uns membres que serien els que determinaven els posteriors premis... tot i que (tots) els grups participants van rebre un premi, encara que fos un premi de consolació. Fou un petit obsequi sorpresa: un pa de pagès de dos quilos i dos quilos de botifarres «perquè ho gaudeixin tots junts per la feina que han tingut», comentava la regidora.

Cap a la festa
Abans però i un cop fetes les demostracions, les comparses van avançar amb modificacions en l'itinerari respecte a l'any passat. El canvi ha estat una bona iniciativa, en opinió de la regidora Carme Sanz, perquè enguany no s'ha vist tan embolicat com l'any passat què el recorregut va ser massa curt i de seguida es va fer un tap». Enguany, disposar d'un carrer recte i llarg com el Camí Reial ha permès

millorar el ritme de la desfilada, afegeix la regidora. Desprès del Camí Reial la rua continuà pels carrers Barcelona i Dom Bosco i el passeig de la Carrerada, fins a arribar-hi, al voltant de les 7 de la tarda, a la pista coberta del costat dels pavellons esportius. A la citada pista es va desenvolupar la resta de la festa, en el decurs de la qual es va proclamar la República del Carnaval de la mà del Rei Carnestoltes i el ball amb l'animació del grup Pentina el Gat.

En el decurs de la jornada es van anunciar les comparses guanyadores. Els premis i la menció especial foren:

• 1r premi (295 €): «Somni de tardor», de l'AMPA Can Caldellas.
• 2n premi (280 €): «El Erupaps», de Piscines Sant Carles.
• 3r premi (250 €): «Les ànimes animades del Folch», de l'AMPA Folch i Torres.
• 4t premi (230 €): «Musical Rei Lleó», de Vaques i Cabres.
• Millor carrossa (145 €): «La millor síndria de Can Cortès», del Casal de la Gent Gran.
• Premi del jurat (remolc i equip de música per al Carnaval 2019): «Los años '60», del Centre Cultural Andalús.

Enguany hi va haver algunes novetats en els premis del Concurs de Comparses, entre elles una nova categoria, el premi a la millor carrossa. Aquest nou guardó neix «perquè, a vegades, les comparses estan bé però no acaben de fer el pes al jurat i, en canvi, porten una carrossa molt maca», explicava Carme Sanz, la regidora de festes.

La festivitat va desenvolupar-se sense incidències. «Si tot surt bé és perquè tots treballem en equip», comenta Sanz. La regidora agraeix la feina de Policia Local, Protecció Civil, Brigades Municipals i serveis mèdics al llarg de tota la jornada.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5