foto de la revista núm. 205
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2018
núm 205
imatge noticies3.png

L'Ajuntament obrirà el carrer Indústria i farà una rotonda a l'Avinguda Catalunya


imatge 205_ROTONDA

• Plànol de la rotonda.

L'Ajuntament de Palau farà finalment la rotonda que unificarà l'Avinguda Catalunya —antiga carretera C-59— amb el carrer Indústria i també amb el carrer Empordà/ Garraf, segons va fer públic en el decurs del darrer ple municipal celebrat el darrer dijous del passat mes de maig, el regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament, Marc Sanabria.

Sanabria va realitzar aquesta informació que va passar pràcticament desapercebuda, durant el debat d'una moció en la qual s'informava del destí i/o inversions a les quals es destinarà el romanent positiu —informem en aquesta mateixa revista— que va tenir l'Ajuntament de Palau l'any 2017.

La construcció d'aquesta rotonda i la no menys important sortida o enllaç del carrer Indústria amb l'Avinguda Catalunya és una vella i desitjada reivindicació del municipi que legislatura rere legislatura s'ha anat posposant, fonamentalment per dues causes. En primer lloc pel seu cost i en segon, perquè l'antiga carretera C-59 encara continua sota la tutela de la Generalitat, organisme que ha de fer el traspàs de l'antiga carretera a l'Ajuntament amb la seva corresponent partida econòmica per transformar-la en carrer i/o avinguda. Com que aquesta darrera circumstància i malgrat les converses entre les dues institucions, sembla que trigarà temps a fer-se realitat, bàsicament per la manca de dotació pressupostària de la Generalitat, el govern municipal ha optat per finançar inicialment l'obra a la que destinarà 750.000 €. «És un avançament de l'obra que es fa a l'Avinguda Catalunya, ja que no podem esperar més temps a que ho faci la Generalitat, perquè des de la Direcció General de Carreteres al·leguen manca de pressupost i la situació es podria demorar molt més en el temps», argumenta Sanabria. «Ara tenim l'oportunitat de realitzar aquesta obra que, a banda d'alentir el tràfic de la carretera, servirà de nucli de distribució del trànsit dels barris de la Sagrera i Can Riera. També servirà per alleujar i reordenar la circulació del centre del municipi, així com el trànsit de la zona de Can Cortès»... entre altres aspectes. Amb l'entrada en servei d'aquest nus de distribució es podrà canalitzar especialment mitjançant el carrer Indústria la major part del trànsit dels barris de Can Riera, La Sagrera i Can Duran, alleujant de manera notable la Carrerada i fent aquesta via d'una única direcció...

La connexió del Carrer Indústria amb la rotonda serà totalment plana. El pendent o desnivell entre Camí Reial i l'Avinguda Catalunya es guanyarà abans d'arribar la rotonda. Segons els tècnics, és un pendent al voltant d'un 14% que es guanyarà reomplint amb terres tretes del talús de la falda del Castell de Plegamans.

Actualment, els serveis tècnics ja han finalitzat l'avantprojecte i redacten ja el projecte executiu. La idea és que estigui acabat a finals de l'estiu i que es puguin licitar les obres el mes d'octubre o novembre. La durada prevista de les obres és de sis mesos.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5