foto de la revista núm. 208
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

OCTUBRE
NOVEMBRE
2018
núm 208
imatge noticies3.png

Palau ret homenatge Lluís Companys i amplia el Monument a l'expresident afusellat (cont.)


imatge 208_COMPANYS

• Els representants públics a l'acte d'homenatge.

Com ja és habitual, l'Escola Municipal de Música es va encarregar del preludi musical i de la interpretació d'«El cant dels ocells», mentre que el parlament institucional enguany va correspondre als membres del Taller de les Arts, entitat que celebra el seu desè aniversari. Com ja es tradició, es va fer l'ofrena floral i, la Societat Coral La Unió va tancar l'acte amb «Els Segadors».

Ampliació del monument
L'acte d'enguany també va servir per inaugurar nous elements que s'han incorporat al monument existent en record a Lluís Companys. Al petit monument existent fins ara, uns peus descalços de ceràmica obra de l'artista palauenca, Núria Soley, s'ha incorporat ara un mur de formigó d'1,60 metres d'alçada i 1,20 metres de llarg. En aquest mur hi ha col·locada una placa d'acer corten i d'acer inoxidable, d'un centímetre de gruix, amb la imatge del president Companys dissenyada per l'artista i també actual regidor del consistori palauenc, Miquel Truyols. Per la seva banda, el mur de formigó que simbolitza l'espai on va ser afusellat, és una donació d'una empresa de peces prefabricades de Caldes.

Aquesta incorporació o tal vegada la forma de dur-la a efecte no ha agradat gaire a alguns partits d'esquerres com ICV i ERC. La representat del primer; Àngels Marcuello si que va assistir a l'acte, però va mostrar el seu desacord en com s'ha fet l'afegitó. Per la seva banda, ERC sembla que ha fet un comunicat mostrant el seu total desacord.


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5