foto de la revista núm. 216
WEB OFICIAL EDICIONS L'ALZINA

REVISTA INDEPENDENT
DE PALAU-SOLITÀ
I PLEGAMANS

JUNY
JULIOL
2019
núm 216
imatge comments3.png

Les mentides del regidor Oliveras, i algú mes...


En el decurs del darrer ple municipal es va debatre una moció referent als diners que l'Ajuntament inverteix a les publicacions del municipi per a la qual cosa, el grup municipal de CiU, al que es va afegir l'únic regidor d'ERC, va presentar una moció que politicament i en apariència, demanava la reprovació del govern, però en el fons, i així va quedar palès en el decurs del debat de la mateixa, era un pas mes en la persecució personal d'agressió que des de fa mes de quatre anys manté algun regidor/ra del grup municipal de CiU en contra d'aquesta revista.

La moció no fou recolzada per cap dels altres grups municipals (PSC; ICV-EUiiA, La Veu de Palau i PP), entre d'altres motius, perquè es veia la intencionalitat. També per tendenciosa i perquè en ella es vertien una sèrie de mentides, algunes de les quals ja es diuen al redactat i altres les va manifestar el portaveu de CiU, l'ex regidor de comunicació a la passada legislatura, Jaume Oliveras.

Aquest regidor del partit d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) va dir, entre d'altres mentides, que el regidor David Abascal havia fet la pàgina Web d'aquesta revista (l'ha fet el dissenyador, Josep Mª Pasadas), que el tiratge d'aquesta revista és de 3000 exemplars (el tiratge és de 6000), que la moció no era en contra d'aquesta revista i així una mentida i altra i altra... menteix també el regidor d'Unió quan diu que el Sr Abascal és un membre d'aquesta revista. En aquest cas, la mentida va acompanyada de manca de memòria, ja que el fet que Abascal hagués col·laborat fa anys amb algun escrit, no vol dir que sigui membre. Posats a dir, podrien afirmar que Abascal és tant membre d'aquesta revista com el company de partit d'Oliveras i també regidor, Josep M. Serraviñals que també havia col·laborat/escrit a l'Alzina. Fins i tot, és tan membre com el propi Oliveras, o és que no se'n recorda que també Ell ha escrit a l'Alzina durant vuit o nou anys?. Que també és membre?. Ja veiem que el regidor d'UDC no se'n recorda de les seves actuacions...

I perquè menteix tant el regidor d'Unió? Perquè el portaveu d'Unió continua en la línia habitual que caracteritza la seva actuació política. La d'utilitzar qualsevol mitjà, sigui bo o dolent, sigui veritat o mentida, per aconseguir el fi que vol. Així ho podem constatar a la seva trajectòria política. Des de que va enganyar als seus copanys de candidatura i es va erigir en el primer trànsfuga polític a Palau de l'era democràtica, fins aquestes afirmacions del darrer ple municipal. Entre mig d'aquests dos fets, una trajectoria plagada de mentides i posteriors rectificacions que el regidor Oliveras s'ha vist obligat a fer, be, perquè no ha pogut sustentar les seves afirmacions, bé, perquè eren tatalment subjectives, inapropiades i/o injurioses o, senzillament, perquè eren mentida.

Aquesta breu resposta intenta ser-hi el més prudent i respectuosa possible. Aquesta revista no entrarà en el camí que des de fa quatre anys enrere vol el citat regidor i algú més del consistori. Ja ha patit i continua patint la seva política i la supèrbia que caracteritza als polítics que son com Ell, però, si Oliveras, amb les seves publicacions volen, podem publicar els números dels darrers quatre anys en que Ell era al cap davant del departament de comunicació municipal. Veurem a les hores com va emprar els diners, amb quin grau de supèrbia i prepotència va actuar (hi ha unes quantes) i la diferència de tracte polític, informatiu i econòmic amb que va tractar a aquesta revista respecte a altres publicacions del municipi i també de fora de Palau. Traiem a la llum les inversions fetes en aquelles publicacions i aquesta?. Per cert, durant aquest període, algú o alguna publicació es va queixar del tracte diferencial i excloent que es donava a l'Alzina?.

El que no diu, ni diran, inclús ho negaran és que aquesta revista independent no ha volgut, ni ho farà, doblegar-se als seus interessos, i que no ha anat mai, com ells voldrien que féssim, al seu dictat. També és cert que aquesta revista no ha fet el habitual "corta i pega" i/o, simplement, no ha publicat els escrits que l'enviaven els polítics amb la finalitat que es publiqués únicament el que ells volien que es sabés. No ho hem fet mai i no ho farem.

Abans de tot, s'ha de tenir seny i sobretot ètica i respecte clar que, si una persona és ètica i respectuosa, no pot dir les mentides que diu el citat regidor. Cal preguntar-se fins a quan permetran des de CiU que segueixi aquesta política de supèrbia i menyspreu amb la que reiteradament actua una part dels components del seu grup municipal. Els responsables de CiU a Palau van fer-hi alguna neteja en el seu grup municipal abans de les eleccions municipals. La neteja era necessària, però també fou insuficient. I així va quedar demostrat a les eleccions municipals, perquè la societat palauenca no es deixa manipular. Va veure que el grup municipal seguiria essent quasi el mateix i que continuaria amb la seva política destructiva caracteritzada per la supèrbia i el tarannà prepotent. I va votar amb seny, de manera que Palau seria l'única alcaldia d'arreu de Catalunya que va perdre CiU. Caldria preguntar-se també, perquè CiU guanya a Palau totes les eleccions i perd les municipals. Ara, tal i com van presagiar molts palauencs, el nucli dur del grup municipal continua fent i desfent amb el mateix tarannà que els va fer fora de l'alcaldia. La pregunta final que cal fer-se és, fins a quan ho permetrà CiU o al menys CDC?

data del tema: 18-12-2012


CONTRACTA
LA TEVA
PUBLICITAT

anuncia't
Publi 2
Publi 3
Publi 4
Publi 5